IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Ambasada UAE donirala 700 paketa za siromašnije građane u mesecu Ramazanu

Novi Pazar: Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata donirala je 700 prehrambenih paketa sa osnovnim životnim namirnicama za ljude slabijeg imovinskog stanja iz Novog Pazara. Podeli pomoći prethodio je sastanak ambasadora Emirata, Mubaraka Saida Al Daherija i gradonačemika Novog Pazara Nihata Biševca, koji je sa sradanicima ugostio delegaciju amabsade UAE u Srbiji.

Pomaganje slabije imućnim građanima u mesecu ramazanu, distribucija hrane kao i paketa pomoći, postale su tradicionalna aktivnost ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata. Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac sa saradnicima ugostio je delegaciju ambasade koju je predvodio ambasador Mubarak Said Al Daheri i sa njim razogovaro o dosadašnjoj uspešnoj saradnji i brojnim realizovanim projektima. Ovog puta donirano je 700 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, kako bi ramazanski dani bili što lepši slabije imućnim porodicama.

” Najpre želimo da vam iskažemo najtoplije i najiskrenije čestitke povodom meseca ramazana, meseca dobrote i oprosta. Ovde smo danas da podelimo radost sa građanima Novog Pazara i da tokom ovog meseca nadgledamo distribuciju hrane, a sve to u okviru porojekta Ramazanski iftar u 1440. godini po hidžri.

Čitaj još:   SANDŽAK: Uhapšene frizerke, nisu poštovale zdrastvene propise... (foto)

Naše vođstvo je uspostavilo stratešku viziju na način da svake godine otvara vrata novim inicijativama, povećavajući svoj rad, da bi se vrijednosti naše države pružile svijetu. Njegovo visočanstvo, Halifa bin Zajed el Nehjan, neka je Allahov blagoslov na njega, proglasio je ovu godinu, godinom tolerancije, godinom konsolidacije UAE kao glavnog centra globalne tolerancije “, rekao je ambasador Mubarak Said Al Daheri.

Nakon sastanka predstavnici Grada i ambasade zajednički su ispred dvorane Pendik označili početak distribucije humanitarnih i pomoć uručili pomoć pojedinim građanima. Paketi sadrže sve ono što je najpotrebnije porodicama u mjesecu ramazanu, ulje, brašno, sol, šećer ali i konzerviranu hranu.

U distribuciji učestvuju angažovani članovi različitih humanitarnih organizacija koje djeluju na teritoriji grada među kojima je Otvorena ruka, ali je u podelu paketa uključen i Centar za socijalni rad u Novom Pazaru. Distribucija je izvršena prema spiskovima humanitarnih organizacija kako bi pomoć otišla u ruke onih kojima je najpotrebnija.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin


http://ibalkan.net

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši