IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLICIJA HAPSILA ŠIROM SRBIJE- MEDJU UHAPŠENIM I PAZARCI !!! Falsifikovali na hiljade pasoša, ličnih i vozačkih EU!!!

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni izradili više od četiri hiljade lažnih javnih isprava koje su naplaćivali od 100 do 800 eura u zavisnosti od vrste dokumenata, javljaju Novosti.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu lišili su slobode dvije organizovane kriminalne grupe koju je činilo ukupno 20 lica.

Jedna organizovana grupa je djelovala na području Grada Beograda a druga kriminalna grupa delovala je na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih. Postoje osnovi sumnje da su izradili više od četiri hiljade lažnih javnih isprava koje su naplaćivali od 100 do 800 eura u zavisnosti od vrste dokumenata.

Na području Beograda lišeno je osam lica: V.J., D.J., P. B., R.J., B.T., R.J., D. P. i V. A. , zbog više krivičnih dela i to krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih djela u vezi člana 346 stav 2 i 4 KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355 stav 2 u vezi stava 1.

Naime, oni su u periodu od juna 2018. do danas kao organzovana kriminalna grupa koja je po narudžbi zainteresovsovanih lica pravila lažne javne isprave: pasoše, lične karte, vozačke dozvole i slično, država članica Evropske Unije.

Čitaj još:   Novi putokazi u NOVOM PAZARU - Ko je ovdje BOŠNJAK a ko ENGLEZ?

Postoje osnovi sumnje da su izradili oko 2.000 lažnih javnih isprava koje su naplaćivali po cijeni od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenta.

Prilikom pretresa na teritoriji Beograda pronađene su dvije štamparije i veća količina već izrađenih javnih isprava.

Druga organizovana kriminalna grupa koja se sastojala od 12 lica i to: Z.R., G.S., V. S., Z. S., N.A., S. K., T. N., R.N., B.G., M.N., O.D. i T.J. je djelovala na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih gradova i mesta i izrađivala lažne javne isprave u istu svrhu s tim što je to činila u iznajmljenim prostorijama. Takođe, sumnja se da je i ova 12-očlana organizovana kriminalna grupa izradila više od 2.000 dokumenata s tim što su je njihova početna cijena za izrad lažnih javnih isprava bila od 300 do 800 eura po dokumentu.

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilac za organizovani kriminal donijeće odluku o daljem toku krivičnog postupka.

Čitaj još:   “SABLJA 2” POČINJE U NOVOM PAZARU? OBRAČUN S MAFIJOM...

izvor: agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši