Potraga za dječakom (6) iz Žepča,nastavlja se duž rijeke Bosne (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je juče upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, nastavlja se jdanas nizvodno duž korita rijeke Bosne…

SARAJEVO : BiH, Crn Hronika,vijesti, srijeda,15.05.2019.. 09: 17… Potraga za dječakom (6) iz Žepča,nastavlja se duž rijeke Bosne (video)

Pošto je velika rijeka Bosna teško je tražiti samo sa ljudstvom na samoj vodi. Proći će čamci uz obalu, nekih deset do dvadeset kilometara,ovisno od toga koliko je pristupačan teren.

Ekipa koja koja će tražiti uz samu obalu će se zavlačiti skroz do same vode, ulaziće i u vodu na mjestima koja su sumnjiva, koja su plitka, jer Bosna je od sinoć opala 30 cm. Nadamo se da ćemo pronaći dječaka u plitkom dijelu Bosne – rečeno je GSS Žepče, prenosi sa lica mjesta i dopisnik regionalng portala iBalkan.net

Čitaj još:   TEHERAN UZVRATIO VAŠINGTONU:„Američki ratni brod greškom oborio svoj dron…“

Jučerašnja cjelodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti mještana, ali i drugih službi za spasavanje nije dala rezultate koji bi smanjili bol i tragediju koja je pogodila porodicu dječaka

Akcija potrage biće nastavljena i danas, a tokom akcije pretraživaće se obale rijeke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi.

U potragu su juče bili uključeni članovi Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona, Kantonalna i Federalna uprava civilne zaštite, mještani, SNIK Atom iz Zavidovića te GSS Žepče.

Iako je potraga od spasilačkih ekipa završena predveče, članovi porodice pretraživali su teren do kasno u noć, dok se nastavak akcije uz podršku svih spasilačkih službi očekuje već danas.

Bicikl pronađen nedaleko od mjesta gdje je dječak upao u nabujali potok, u toku opširna potraga

Čitaj još:   Napad na džamiju, ima više MRTVIH: Napadači poslije krvavog pira, oteli troje ljudi ...

Prilikom pretrage obala rijeke Bosne mještani su detaljno pregledali obale do mjesta Želeća koje je od Begovog Hana udaljeno nešto više od osam kilometara.

Begov Han je u šoku nakon jučerašnjeg događaja, a zbog teškog stanja roditelji nesrećnog dječaka su zadržani u zeničkoj bolnici…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši