IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RK NOVI PAZAR: ZAUSTAVLJEN NIŠKI EKSPRES

U utakmici play off-a Super lige Srbije za rukometaši, ekipa Novog Pazara je u dvorani Pendik savladali renomiranu ekipu Železničara iz Niša rezultatom 31:28. Da ne igra ime već da se dominacija i uloga favorita mora dokazati na terenu dokaz je i večerašnja utakmica u kojoj je ekipa gostiju na neki način podcijenila domaćina novajliju u Super ligi.Zaboravili su da je Novi Pazar regularni dio šampionata završio na sjajnom trećem mjestu odmah iza Dinama iz Pančeva i čuvene šabačke Metaloplastike dok su Partizan i Crvena Zvezda daleko ispod.

Nekako se sve večeras složilo u ekipi Novog Pazara, sjajne intervencije Gemaljevića, golovi Kaltaka, Slavuljice, Šaponjića, Miloševića, Rakića, Maksića te odlična rola graditelja igre Novog pazara Petra Žujovića koja mu je i donijela zvanje najboljeg igrača utakmice.
Dakle od prvog trenutka domaći su imali vodstvo koje se stalno povećavalo da bi iznosilo najviše pet a da bi se na poluvrijeme otišlo rezultatom 16:14 za Novi Pazar. 
Da je ponekad korisnije i bolje stotinak gledalaca od mase pokazali su gledaoci u dvorani Pendik večeras. To malo što je bilo, ka da svakoga dana igramo sa ekipom iz Seha lige, navijalo je sto posto praveći prijatnu, pobjedničku atmosferu.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Tarima bolji od Gurdijeljca...

U drugom poluvremenu Železničar je naložio lokomotivu i krenuo mnogo ofanzivnije i jače.Medjutim, opet je negdje kod Raške zapelo, lokomotiva je otkazala poslušnost i ni mrdnut.
Na drugoj strani domaći tim igra konstantno koncentrisano, prijednost Novog Pazara varira od jednog do pet golova razlike da bi meč privjeli kraju sa prosjekom tri gola u svoju korist 31:28.

Sve čestitke rukometašima Novog Pazara za koje ova utakmica ima veliki značaj jer su pobjedili zaista renomiranog protivnika i naravno za trenera Hasana Memića koji je unio u ekipu ponovo onaj pobjednički mentalitet, što je pronašao pravu taktiku za protivnika i postavio tako igru da su u pojedinim dijelovima utakmice gosti zaista djelovali nemoćno kao Vlak u snijegu.
Kao što i reče gostujući navalni napadač Vladimir Jeftić na press konferenciji poslije utakmice:
– Sasvim zaslužena pobeda rukometaša Novog Pazara i ja im od srca čestitam!

Autori: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

Čitaj još:   AUSTRALIAN OPEN: Neuništivi Nadal preokrenuo 0: 2 Medvedeva i osvojio rekordni 21. grand slam... (foto, video)

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši