IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OCU, KOJI JE BACIO DJECU S BALKONA KUĆE, PRIJETI DO 50 GODINA ZATVORA…

Završila istraga, utvrđeno je da u trenutku zločina nije bio neučunljiv…

ZAGREB- PAG:Hrvatske, Crna Hronika,vijesti. petak,17.05.2019… 08.57…  OCU, KOJI JE BACIO DJECU S BALKONA KUĆE, PRIJETI DO 50 GODINA ZATVORA…

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu neće se moći braniti neučunljivošću, objavila je televizija N1, koja je doznala epilog istrage slučaja koji je zaprepastio Hrvatsku…

Dva i po mjeseca od zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece.

– Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru, kazao je Duško Berović, jedan od glasnogovornika Županijskog držržavnog odvjetništva u Zadru.

Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, između ostalog ali i kao supruga osumnjičenog. Uz druge dokazne radnje, presudnu ulogu u istrazi imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog.

Konzilij liječnika, dakle sakog vještačenja, psihologijsko- psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv, kaže Berović.

Čitaj još:   DANIS TANOVIĆ: ANA ŽELIM TI MNOGO NESPORAZUMA U PORODICI... (foto i video)

S obzirom da je ocu određen istražni zatvor i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Od njegova odvjetnika sami medji doznaju da će zbog zdravstvenih problema uskoro biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Osumnjičenik se za vrijeme trajanja cijelog postupka branio šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu. Odvjetnik to u četvrtak nije mogao ni potvrditi niti opovrgnuti.

Istražni zatvor istječe mu za 12 dana.

– Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice, objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubojstva.

– Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina…

izvor: Jutarnji.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši