IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUTIN: KO JE UBIO RIFATA? DNK OSLOBODIO KOLEGE SUMNJE!!!

Da li je Tutinac Rifat Tiganj prşje 10 godina ubijen ili je izvršio samoubistvo ostalo je misterija i poslije DNK analize uzoraka uzetih sa njegovog tijela, ali je konačno poznato ko nije doprineo njegovoj smrti.

Ni nakon ponovljene istrage, koja je prošle godine otvorena u novopazarskom tužilaštvu – skoro deceniju od smrti Rifata Tiganja (27), i dalje je misterija da li se on objesio, kakva je bila zvanična verzija policije i pravosudnih organa, ili je ubijen, u šta sumnjaju vještaci i njegova porodica. U međuvremenu, analizom DNK tragova utvrđeno je da kolege iz klanice nisu doprinijele njegovoj smrti.

Iz Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, koje vodi novu istragu, u četvrtak je nezvanično saopšteno da su konačno urađene i završene DNK analize uzoraka, sačuvanih od prije deset godina. Riječ je o tragovima svih potencijalno “sumnjivih” iz klanice u Tutinu, gdje je Rifat radio i gdje je pronađen mrtav. Iz VJT kažu da predmet nije zatvoren i da se i dalje radi na ovom slučaju.

– Niko od njih nije doprineo tragovima koji su pronađeni na tijelu pokojnog Rifata, tako da se te osobe isključuju kao eventualni izvršioci krivičnog djela. Međutim, predmet ostaje otvoren, istraga se nastavlja – kaže izvor upućen u istragu.

Čitaj još:   KAŽU DA JE NAJLJEPŠA ŽENA SVIJETA UKLETA LJEPOTICA OD ROĐENJA: Ko god je bio sa njom doživeo je JEZIVU SUDBINU! (foto)

Inspektori su saslušali i ostale radnike mesare, ali su oni negirali umješanost u njegovoj smrti što je, kako se nezvanično saznaje, potvrdio i poligraf.

Supruga žrtve kaže da nema dileme da je Rifat zadavljen, masakriran, pa tek onda tuđom rukom obješen.

– Nema ni govora o samoubistvu, a to su uostalom potvrdili i vještaci – istakla je Mirsada Tiganj. – Očekujemo vještačenje još nekoliko vrlo interesantnih osoba za koje sumnjamo da imaju veze sa Rifatovom smrću. Očekujemo da istraga nastavi da traži ubicu ili ubice sve dok ih ne pronađe. Što se porodice tiče, mi nikada nećemo stati. Ako bude trebalo, ići ćemo u Ministarstvo pravde, pa i do predsjednika države.

Porodica ovog mladića, oca troje male djece, skoro deset godina je živela u uvjerenju da se on objesio, a onda je polovinom prošle godine Rifatova supruga Mirsada slučajno pronašla obdukcioni nalaz iz marta 2009. godine, za koji nije znala da postoji. U njemu se nedvosmisleno tvrdi da je njegova smrt bila nasilna, da se on nije objesio i da je najvjerovatnije ubijen tupim predmetom, pa potom obješen da bi se insceniralo njegovo samoubistvo. Tada je na vidjelo izašla i činjenica da je policija odmah tražila da se uradi DNK analiza 13 radnika klanice koji su bili sa njim u kontaktu, ali da je tadašnji istražni sudija Višeg suda u Novom Pazaru iz nepoznatih razloga to odbio. Predmet je zatvoren, a porodici je saopšteno da je Rifet izvršio samoubistvo.

Čitaj još:   VAPAJ IZ TUTINA: NAROD SE NALAZI U BEZNAĐU, LJUDİ UMIRI PO KUĆAMA

Izvor :agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši