IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Austrija u šoku: Bosanac na ulici ubio svoju djevojku iz Srbije, a onda pucao u sebe

Austrija je u šoku nakon osmog ubistva žena u ovoj godini. U bečkom Meidlingu kasno u utorak uveče, 53-godišnji Bosanac ubio je svoju bivšu partnerku, 48-godišnju Srbijanku, potom sebi pucao u glavu.

I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u okolne bolnice – žena je podlegla povredama tokom noći s utorka na srijedu. Pretpostavlja se da je motiv zločina – ljubomora, piše Kronen Zeıntung.

Zločinu je prethodio spor u restoranu između Željka B, državljanina BiH, i Violete J., državljanke Srbije. Po izlasku iz restorana, u 21.20 sati u u Herthergasseu, Željko je pucao u glavu svoje partnerke, a potom pokušao samoubistvo.

Dok je Violeta J. umrla oko dva sata kasnije u bolnici, počinilac je još uvijek bio u kritičnom stanju tokom noći. Njegove šanse za preživljavanje smatraju se niskim.

“Zločinu je prethodio je spor u restoranu, koji se prebacio na ulicu. Pronašli smo dvije čahure. Bosanac je ilegalno posjedovao oružje”, rekao je glasnogovornik policije Paul Eidenberger.

Čitaj još:   BANJA LUKA, OPOZICIJA ARLAUČE: "Neka Dodik objasni zbog čega mu se Elvis zahvalio..."!?

Vladala je pomalo haotična situacija dok su su na ulici ležala dva beživotna tijela. U prvi mah se mislilo da ubica i dalje slobodno hoda pa je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka koji su ispitivani tokom noći.

Zločin je aktuelizirao problem nasilja nad ženama jer je ovo osmi ovogodišnji slučaj brutalnog ubistva žena u Austriji, a treći u Beču

izvor: agencije 

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

Komentariši