IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jedan RIJAD Bajić, malo za čopor Lavova: Makazice i bijeg za novu titulu Galate… (video)

Tim sa evropske strane megapolisa i trenera Fatiha Terima ove noći je ostvario ključnu pobjedu u odbrani trona- 2: 1 (0: 1)…

ISTANBUL:Regija, Sport, fudbal, vijesti, nedelja, 19.05.2019… 21: 57… Jedan RIJAD Bajić, malo za čopor Lavova: Makazice i bijeg za novu titulu Galate… (video)

DESILO SE OČEKIVANO,Izgubio je Bašakšehir večeras bitku za Istanbul, izgubio derbi pretposlednjeg prvenstvenog kola i izgubio i rat u borbi za šampionsku titulu Turske.

Neće maleni klub iz najmoćnijeg turskog grada da se pohvali ni ove sezone premijernim naslovom u klupskoj historiji, a za to su sami krivi.

BIO JE TO NASTAVAK Serije neuspjeha u poslednje vrijeme, plus večerašnji poraz od 2: 1 i to poslije preokreta u drugom poluvremenu, ostavili ih uoči finalnih 90 minuta na tri koraka za Galatasarajem, samim tim i bez šanse za šampionske počasti.

Tako će ekipa Fatiha Terima u poslednjem kolu na gostovanju i sa dobrom protiv Sivasa moći i zvanično da proslavi novu šampionsku titulu.

Sami su fudbaleri Bašakšehira krivi za večerašnji poraz, oni su savim dobro odrigrali prvo poluvreme i vodili sa 1: 0 golom sjajno Rijada Bajića, uspijeli su čak i da okrenu navijače Galatasaraja protiv svog tima prilikom izlaska s terena.

Galata ne bi bila to što jeste, da nema na klupi prekaljenog Fatiha Terima koji je na pauzi povukao potez utakmice. Izbacio je iz igre indisponiranog Holnanđanina Donka, ubacio živahnog i prekaljenog veterana Seldžuka Inana koji je u 34. godini razdrmao igru Galate i inspirisao svoj tim na potpuni preokret.

Čitaj još:   PROCURILI DETALJI SPORAZUMA VUČIĆ I TAČI: Zna se kako i kada će Srbija konačno priznati Kosovo… (foto)

Samo što je krenulo drugo poluvreme domaći su nagazili protvnika izborili korner. Posle centaršuta Sofijan Feguli je najpre pogodio prečku, a potom i loptu koja se odbila efektno makazicama smjestio u mrežu Bašakšehira za izjednačenje.

Bilo je to u 47. minutu, a već u 55. Galata je stigla i do drugog gola, strelac je bio Onjekuru, ali ga je poslije sedmominutne pauze i intervencije VAR-a, Cuneyt Čakira poništio zbog igranja rukom igrača domaćih začetku akcije.

Ipak, nije najbolji turski i evropski arbitar mogao da spriječi Galatu da sam pobjedi večeras. Posle prekida i centaršuta u 64. minutu Henri Onjekuru je pobjegao domaćoj odbrani(djeluje da je bio u ofsajdu),ali je pogodak priznat i vjerovatno jer je lopta promijenila smijer nakon što je udarila jednog od fudbalera Bašakšehira na putu do Belgijanca.

Nisu gosti imali snage da se vrate u meč i probaju da izjednače poslije i tog gola, iako su napadali i pokušavali. Ušao u igru iskusni Robinjo u zadnjih desetak minuta, kombinovali su igrači Bašakšehira, bili i oko šesnaesterca Galate, ali su pod zaglušujućim zvižducima sa tribina prepunog stadiona pravili greške u odlučnim trenucima.

Na drugoj strani, rezervista Inan pogodio je stativu iz slobodnog udarca u 75. minutu, ali Galata neće puno žaliti za tom šansom. Ova pobeda dovela ih je do rekordne 22. šampionske titule i potvrde epiteta najboljeg turskog tima u ovom trenutku. Zasluženo…

TURSKA 1 – 33. kolo

Petak
Kasimpaša – Konja 1:1 (0.1)
/Ben Jusuf 56 – Sahiner 25/

Čitaj još:   BEČ: Austrijanka, izbola nožem,muža Bosanca, pred dvoje dece, ćerka probala da spasi oca! (foto)

Subota
Antalija – Malatija 3:0 (1:0)
/Alpsoj 45+1, Erdink 55, 65/

Trabzon – Bešiktaš 2:1 (0:0)
/Novak 53, Jaziči 77 – Kagava 74/

Nedelja
Bursa – Gectepe 0:0

Ahisar – Kajzeri 2:2 (1:0)
/Režetan 37, Manu 80 – Kravets 61, Đan 90+2/

Galatasaraj – Bašakšehir 2:1 (0:1)
/Feguli 47, Onjekuru 64 – Bajić 17/

Alanja – Rize 1:1 (1:0)
/Sise 12 – Murići 64. penal/

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši