IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOSIJE, KRAĐA BEBA: Ćerko, uskoro ću umrijeti,moraš da znaš istinu, kupili smo te za 30.000 maraka…

Griža savjesti… Ćero, vrijeme je da saznaš pravu istinu, nisam te usvojio, već kupio, oprosti mi i nađi prave roditelje i sestru, rekao je na samrti Nišlija koji je 1981. godine usvojio ukradeno djete…

NIŠ: Regija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 22.05.2019… 11:19…  DOSIJE, KRAĐA BEBA: Ćerko, uskoro ću umrijeti,moraš da znaš istinu, kupili smo te za 30.000 maraka…

Molim te, oprosti mi i nađi prave roditelje i sestru bliznakinju.Dakle ovim riječima, neposredno pred smrt, jedan Nišlija je zbog griže savjesti odlučio da kaže istinu o događajima iz 1981. godine.

Jedan printani medij došao do šokantne priče razdvojenim bliznakinajma (njihovi identiteti su poznati redakciji) i njihovom kasnijem susretu.

Prijatelj porodice ispričao nam je šta sve događalo u protekle gotovo četiri decenije.

– Ovih dana ponovo se pokrenula priča o nestalim bebama, a naročito me je pogodila priča nestalim dosijeima beba baš iz bolnice u blizini Niša- Aleksincu. Riješio sam da ispričam potresnu priču o ljudima čije su se sudbine u međuvremenu isprepletale – priča naš sagovornik i dodaje:

Moja prijateljica porodila se u Aleksincu 1981. dobila je bliznakinje. Ovako međutim, poslije porođaja saopšteno joj je da jedna beba nije preživela, ali da je druga dobro.

Rekli su joj: „Imate drugo djete, budite srećni, ono je preživelo.“ Godine su prolazile, ali majka kao da je predosjećala da joj je druga ćerka ipak živa.

Čitaj još:   VUK DRAŠKOVIĆ- OTVORENO: Srbija kao Udbina država! (foto i video)

Prve sumnje počele su da se javljaju kada su joj stizali pozivi za vakcinaciju za obe ćerke, kao i pozivi za školu. Sve vrijeme objašnjavala da joj je drugo dijete mrtvo.

Kada je zatražila umrlicu,prema riječima našeg sagovornika,uslijedio je šok.

– Umrlicu nisu mogli da pronađu, nije bilo dokaza da je druga ćerka umrla. Onda je ova porodica počela bitku za istinu – kaže naš izvor.

Godine su prolazile, a djevojčica je danas uspješna poslovna žena koja živi u inostranstvu i u Nišu. Poslije gotovo četiri decenije prava majka i sestre evo ponovo su bile zajedno.

Bio je to emotivan i dirljiv susret. Ipak, ukradena ćerka smogla je puno snage da joj kaže: „Vi ste moja biološka majka, a ja vas ne doživljavam kao svoju majku. Moja mama je u Nišu i ona je me odgajala.“ Ipak, one ostale su u kontaktu. Druga ćerka ima dvoje djece, pa im tetka dolazi na rođendane – priča naš sagovornik.

On objašnjava da ova porodica slučaj nije prijavljivala Komisiji za nestale bebe, niti su htjeli da je iznose u medije, ali da je pokrenuta istraga, koja je obustavljena jer su ljekar koji je obavio porođaj, kao i ostali potencijalno osumnjičeni iz tog vremena u međuvremenu preminuli…

Čitaj još:   MOŽDA SAMO Jedna čaša piva može da vas spase: Prevencija od OVIH opakih bolesti... (foto)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši