IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDA JOVANOVIĆ, KRATAK I JASAN: “Kosovo je izgubljeno”

“Najavljena sednica Narodne skupštine Srbije o Kosovu ne sme biti još jedna propuštena prilika, posle koje ćemo postati još podeljenije društvo”, kaže lider LDP-a. Čedomir Jovanović je ujedno najavio prisustvo na sjednici u ponedjeljak.

“Kosovo je izgubljeno zbog negiranja stvarnosti i onoga što se ispred naših očiju dešavalo, i jedino što nam ostaje je pokušaj da napravimo dogovor sa kosovskim Albancima koji garantuje mir, kako u Prištini i Beogradu, tako i u celom regionu”, rekao je on.

Zbog toga će LDP prisustvovati sjednici u ponedjeljak, jer se u Skupštini, kako kaže, mora čuti glas onih koji nisu bili spremni da prave kompromise dok su svi ostali lagali svoje društvo zbog vlasti i političkog opstanka.

“Nema alterantive dogovoru i nema ništa važnije od mira. Oni koji su i od ove sednice napravili poligon za partijska podmetanja, još jednom su pokazali zašto 15 godina stojimo naspram svih njih, dok oni, ujedinjeni, brane Srbiji da ide evropskim putem, ne zeleći nikada da ovo društvo stvarno rasterete problema koji nas opterećuju predugo”, poručuje lider LDP.

Čitaj još:   ČEDO JOVANOVIĆ: Dodik na vlast došao na američkom tenku završio pod Putinovim kišobranom... (foto)

Srbiji je, kaže on, dosta kafanskih priča i iskrivljenih istina, kao i mitingaške atmosfere u kojoj sva važna pitanja ostaju u drugom planu zbog političara i partija koje su svoj sebični interes stavili ispred interesa zemlje i njenih građana.

Prema njegovim riječima, nije više pitanje šta će Srbija uraditi i da li ima plan po pitanju Kosova, nego koliko su u komšiluku spremni, poslije svega, prihvatiti konačni poraz jednog razmišljanja koje je rasturilo sve oko njih, da bi na kraju, kako kaže, počeli i sami sebe ujedati.

Jovanović kaže i da nema više “manevarskog prostora niti šansi u kojima ćemo izvući nešto za svoj narod, jer smo sve takve prilike svesno propuštali, da bismo na kraju ostali bez ijednog saveznika sa kojim možemo na iskren način da razgovaramo”.

izvor: agencije

ČEDO Jovanović: “Vjerice, napusti skupštinsku klupu”…

Predsjednik LDP Čedomir Jovanović je ocjenio da je Radeta anticivilizacijskim Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši