IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Široki utišao Grbavicu, šampion BiH u košarci, odlučuje se na Pecari…

Košarkaši Širokog večeras su porazili Sparse u Sarajevu rezultatom 75:59 u četvrtom meču finala prvenstva BiH za košarkaše pa su poravnali rezultat u finalnoj seriji na 2- 2…

SARAJEVO: BiH, Sport, Košarka, vijesti, nedelja,26.05.2019… 20:57 SARAJEVO : Široki utišao Grbavicu, šampion BiH u košarci, odlučuje se na Pecari…

U, dvorani na Grbavici se odvijao izuzetno zanimljiv duelu, dok je pitanje pobjednika odlučeno u poslednjoj deonici kada su gosti iz Hercegovine na domak Mostara, zaigrali sjajno, igrali su vrhunsku odbranu i u potpunosti su zaustavili sve napade Sparsa i na kraju su stigli do pobjede.

Prva četvrtina pripala je Širokom rezultatom 16:13, a na poluvreme se otišlo s prednošću gostiju od 36: 34. Prvu osjetnu razliku gostujući igrači napravili su u trećoj deonici.

U poslednjoj četvrtini, košarkaši Širokog igrali su sjajnu odbranu i čini se da su zasluženo upisali drugu pobjedu u finalnoj seriji, a pitanje prvaka BiH će biti poznato nakon pete utakmice koja se igra na Pecari.

Čitaj još:   ČIKAGO: Na uličnoj zabavi najmanje šest osoba... (foto i video)

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Mateo Drežnjak sa impozantnih 19 ubačenih poena, a dva manje ubacio je Derrick Fenner.

Kenan Bajramović najviše se istakao u ekipi Sparsa, a on je susret završio sa 11 ubačenih poena. 

Peti susret finala prvenstva BiH za košarkaše igra se u četvrtak u dvorani na Pecari…

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši