IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURČIN ODVEO DJECU IZ SRBIJE! Sina i ćerke čuje samo telefonom, nije ih videla tri godine ali…

Majka, Slavica Burmazović već tri godine nije videla svoje dvije ćerke i sina, -kontaktirala sam i predsjednika Vučića i ministra Dačića, zamolila da moj predmet izlože i Erdoganu i ministru Čavušogluu Nemam informaciju da je razgovarano o tome i da li su oni nešto odgovorili. Pisala sam i Erdoganu, pa nekih tridesetak mejlova, nikada nije odgovoreno“, naglašava ona.

Svakog dana, dva i po meseca, Slavica je odlazila pred zgradu Vlade Srbije i sa parolom “Pomozite mi da vratim svoju decu“ čekala. Na protest je izašla onda kada je doneta pravnosnažna presuda, a deca nisu vraćena.

Beograđanka Slavica Burmazović već tri godine nije videla svoje dvije ćerke i sina, pošto ih je njen bivši suprug, Turčin Ejup Sabri Jundžu, odveo iz Srbije! Jundžu je njihovu djecu Ajšu (14), Esmu (13) i Tarika (7) bez Slavičine dozvole poveo sa sobom u Tursku u avgustu 2015. godine, a ona ih je otad videla samo jednom, u maju 2016.

Slavica kaže da je uspela da svoju djecu pronađe u Iranu, u Teheranu, gdje ih je otac odveo još prošle godine. Sada se čuje sa sinom i ćerkama telefonom, ali joj bivši muž i dalje ne dozvoljava da ih vidi. Iako su turski sudovi davno presudili da djeca treba odmah da budu vraćena u Srbiju, Slavica je nemoćna, a za to vrijeme njen bivši suprug se provodi na prijemu u turskoj ambasadi u Teheranu!

Čitaj još:   JEZIV PODATAK O MASAKRU NA VRAČARU: 120 sekundi bilo potrebno KOSTI K. da upuca 16 ljudi, ispalio 57 hitaca... (foto)

Kako Slavica tvrdi, bivši suprug joj dozvoljava da sa decom priča telefonom, ali kad god zatraži od njega da ih vidi, on odbije. Za mogućnost da pusti djecu da dođu kod majke u Srbiju ne želi ni da čuje.

– Svoju decu nisam videla već pune tri godine! Poslednji put sam bila sa njima u maju 2016. godine, kada sam zajedno sa predstavnicima srpskih vlasti išla da ih posjetim u Turskoj. Ne pitajte me kako mi je, ali sada bar mogu svakog dana da se čujem sa njima telefonom. Čak sam se i sa bivšim suprugom nekoliko puta čula. Tada sam ga pitala da li će pustiti djecu da se vrate kod mene u Srbiju. Ali on ne popušta, odgovor je uvjek “ne” – rekla je Slavica .

Kako se nezvanično saznaje u Ministarstvu spoljnih poslova, Srbija radi sve što je u njenoj moći da Slavici vrati djecu. Sarađuje sa turskom policijom, ali cio proces otežava to što njen bivši suprug još nije kročio u Tursku.

Čitaj još:   KRAJINA PLAČE ZA MLADIM FUDBALEROM: Na ahiret preselio ERKAM DŽUBUR, sutra dženaza...

izvor: kurir

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

Komentariši