IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČKO, PRAVI DRAMU U SKUPŠTINI: “Srbija NEMA VLAST na Kosovu, pitanje je kada će NAS NAPASTI, BiH nas RAZOČARALA”…

Predsjednik Srbije Vučić predstavio danas poslanicima Narodne skupštine detaljan izveštaj o dosadašnjim pregovorima vođenim u Briselu, prenosimo dijelove njegovog govora…

BEOGRAD: Srbija, vijesti, ponedeljak, 27.05.2019… 20:39… VUČKO, PRAVI DRAMU U SKUPŠTINI: “Srbija NEMA VLAST na Kosovu, pitanje je kada će NAS NAPASTI, BiH nas RAZOČARALA”…

Nama u prvoj fazi ostaje da čekamo, vidimo hoće li Albanci ukinuti takse. Nema razgovora bez toga, tačka. Ako to urade, tražićemo kompromis. Dok će Odluka naroda biti obavezujuća u svakom slučaju...

Pitaćemo narod, i narod će da kaže svoje!

Ako Albanci napadnu naš narod, kao što sam rekao onda i danas, ma koliko to bude bilo teško, a teško je, jer se tamo nalazi i NATO. Progon Srba nećemo dozvoliti. Imali smo dosta nesreća i ne želimo ih više. 

Želim da vas obavjestim da o tome upoznali najviše narodne predstavnike, i komandanta NATO- a itd. I to je razlog zašto progona našeg naroda nema.  

“Nemamo garancije da stvari ostanu ovakve kakve jesu, ako ne bude kompromisnog rešenja, napad Albanaca na Srbe će se dogoditi!” 

“Takse koje su uveli su anticivilizacijske, i protiv pravde. Ovo je jedinstven slučaj u svetu. Ali to postaje moda u svetu sada.Oni zaustavljaju Narodnu Republiku Kinu, to je visoka politika. Ali ni na ovo niže ne reaguju. 

Čitaj još:   Noć na Pinku, posle jutra na Prvoj... (foto, video)

Oni imaju svoje interese. Sve zemlje koje su priznale ili nisu priznale Kosovo imaju svoje interese. Zahvalan sam Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu jer je on taj koji je više puta pomogao Srbiji prilikom donošenja, odnosno nedonošenja rezolucija i pravnih akata protiv Srbije, i zato što je pomagao u razgovorima sa drugim zemljama. 

Zahvalan sam i Kini i njihovom predsedniku jer su nam pomogli i pomažu nam u ekonomskom razvoju. Prave nove fabrike, od Zrenjanina, Loznice, Niša, Leskovca i svih drugih gradova. 

Zahvalan sam i svim drugim Azijskim, brojim Afričkim i Latino-Američkim zemljama, zemljama Okeanije i Indiji koji nisu priznali Kosovo. Želeo bih da se osvrnem i na region. Imali smo dogovorenu utakmicu, tako je izgledalo u Berlinu, da svi govore protiv Srbije. Nismo uradili ništa da naljutimo Crnu Goru i oni su se korektno odnosili prema Srbiji. Ispad Bosne i Hercegovine me je iznenadio. Nije bilo nimalo prijatno. Čudna mi je ta reakcija jer to nije zvaničan stav BiH.”

Čitaj još:   VLASTI SRBIJE GODINAMA SKRIVAJU OPTUŽENIKE ZA RATNE ZLOČINE: Duško Kornjača lice s Interpolove potjernice gospodara života i smrti u Čajniču skriva se u Novom Sadu... (foto i video)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši