IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EMIR, PODRŽAO MEKTIĆA: “Pozivam građane na proteste, protiv tebe TEGELTIJA i bande u tužilaštvu, DOSTA JE BILO…”

“Dosta je bilo podcjenjivanja inteligencije ovog naroda“, napisao je Hadžihafizbegović..

SARAJEVO: BiH, vijesti, utorak, 28.05.2019… 22:59… EMIR, PODRŽAO MEKTIĆA: “Pozivam građane na proteste, protiv tebe TEGELTIJA i bande u tužilaštvu, DOSTA JE BILO…”

Glumac Emir Hadžihafizbegović pozvao je građane da izađu na proteste ispred Visokog sudskog tužilačkog vijeća BiH (VSTV) u Sarajevu koje je za sutra pet minuta do 12 sati najavio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Hadžihafizbegović je na Twitteru napisao da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija poručio da ministar i političar ne može pozivati na proteste, zbog čega na proteste poziva on kao „kulturni radnik.“

„Evo, ja kao kulturni radnik pozivam na proteste protiv tebe i bande u tužilaštvu. Dosta je bilo podcjenjivanja inteligencije ovog naroda“, napisao je Hadžihafizbegović.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao je građane da se okupe pred Sudom i Tužilaštvom Bosne i Hercegovine u srijedu, kao odgovor na korupcijsku aferu koja potresa pravosuđe u zemlji.

Čitaj još:   UŽAS- MATURANATA iz Crne Gore: Pretukli hotelskog portira, molio ih da ne prave buku... (foto)

„Da bi spasili i državu i sebe neophodno je oboriti ovakav kriminalni VSTV“, poručio je Mektić u petak navečer.

„Bit ću na čelu toga pokreta“, rekao je ministar Mektić.

Ranije je objavljen snimak o umiješanosti predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u korupcijsku aferu, u kojoj je trebao utjecati na tadašnju glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo Dalidu Burzić da ubrza jedan krivični predmet, dok je Marko Pandža, inspektor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) za tu uslugu Tegeltije od privrednika iz Velike Kladuše uzeo novac, napominjući da će tim novcem „potkovati“ Tegeltiju.

Tegeltija je odbacio umiješanost u tu aferu, nakon čega je objavljen i snimak razgovora privrednika iz Velike Kladuše Nermina Aleševića, Tegeltije i Pandže.

VSTV je krovna institucija u Bosni i Hercegovini koja prati rad sudova i tužilaštva Bosne i Hercegovine…

(S.B)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši