IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTA TO PADA, PADA VLADA: Glave mu došle zgodne žene, a posebno studentica iz Bosne i Hercegovine!?

Zastupnici su kancelaru Sebastijanu Kurzu (32) izglasali nepovjerenje. Sada predsjednik Alexander Van der Bellen mora imenovati novog premijera, a može tražiti i od sadašnjeg kabineta da jedno vrijeme nastavi obavljati svoje poslove. Parlamentarni izbori u Austriji bi se trebali održati na ljeto. Kurz je već najavio svoj povratak.

Sve je počelo sredinom maja kada je objavljena tajna snimka iz vile na Ibizi. Heinz-Christian Strache (50), bivši vicekancelar i njegov kolega iz  austrijske Slobodarske stranke (FPÖ), Johann Gudenus (42) sastali su se u vili s navodnom nećakinjom ruskog oligarha. Jeli su, pili puno alkohola, a navodno zadnjih sat vremena snimke pokazuje i konzumiranje droge i divlju zabavu. 

Prema informacijama koje je objavio Krone.at, navodna naćakinja oligarha je zapravo studentica porijeklom iz BiH koju su plaćali i do 7.000 eura za sudjelovanje u aferi.

Službeno to nije potvrđeno. Identitet djevojke je i dalje misterija, a ko je ona želi saznati i ruski oligarh Igor Makarov (57).

Čitaj još:   Nedostatak kojeg minerala pospješuje rak i bolesti srca...

– Poznata je stvar da sam ja jedinac i da nemam nećake ni nećakinje – kaže Makarov koji je 48. najbogatiji Rus. Najavio je i da će poduzeti sve pravne korake kako bi saznali ko je djevojka koja se predstavila kao njegova nećakinja. 


Osim te djevojke za koju je Strache u jednom trenutku rekao da je “dobar komad” i time je uvrijedio svoju suprugu Philippu, u vili je na sastanku bila i Tajana Gudenus, Johannova supruga. Tajana Gudenus, rođena Tajčić, je Srpkinja porijeklom iz Hrvatske, koja je s porodicom izbjegla u Banja Luku nakon početka rata 1992. godine.

– Ja nisam odgovorna za pad austrijske Vlade, niti sam na bilo koji način utjecala na događanja koja su dovela do političkih posljedica i ostavke vicekancelara Savezne Republike Austrije – izjavila je Tatjana austrijskim medijima.

izvor: agencije

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši