IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTOKHOLM: Gledajte kako bh šampion Amel Tuka u trci Dijamantske lige, pobijeđuje (video)

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u trci na 800 metara u okviru Dijamantske lige…

STOCKHOLM: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak,30.05.2019…21: 59 Štokholm: Gledajte kako bh šampion Amel Tuka u trci Dijamantske lige, pobijeđuje (video)

Tuka je trijumfovao na trci koja je održana u Štokholm i time je potvrdio da je ove sezone u odličnoj formi, te da možemo očekivati još sjajnih rezultata.

Danas je Tuka zabilježio vrijeme od 1:46:69 što je bilo dovoljno za prvo mjesto na velikom takmičenju. Iza njega su ostali Ryan Sanchez, Kostarikanac koji je ostvario vrijeme 1:46:77, te Marcin Lewandowski sa vremenom 1:46:79.

Amel Trka pobjednik je trke na 800 metara na mitingu Dijamantske lige koje se večeras održava u Štokholmu. Bosanskohercegovački atletičar je pobijedio rezultatom 1.46.68, ostavivši iza sebe drugoplasiranog Ryana Sancheza(1,46.77) i sjajnog Marcina Lewandowskog.

Čitaj još:   OPET KOHABITACIJA: Jakov Milatović dočekao svojih pet minuta, crveno svjetlo za četiri ambasadorska kandidata... (foto)

Amel Tuka je u ciljnu ravninu ušao među posljednjim, ali je briljantim finišom ostavljao jednog atletičara za drugim, da bi u posljednjem metru pretrčao i vodećeg Ryana.

Ovo je druga pobjeda Amela Tuke u natjecanjima Dijamantne lige. Prvi put je slavio prije nepune četiri godine kada je trjumfovao u  Monacu sa rekodom karijere 1.42.51. 

Izvor: iBalkan.net/Sport Centar

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši