IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Halid Bešlić: Pripremio sam poseban bajramluk za svoje unuke

Dedo će pripremiti poseban bajramluk za svoje unuke. Ne znam hoće li biti euri i konvertibilne marke, ali pare su pare, kaže Halid .

Publika već duže vrijeme sa nestrpljenjem očekuje novi album legendarnog Halida Bešlića. Njegov posljednji CD na tržištu se pojavio u martu 2013. godine, a fanovi su gladni novih melodija i njegove jedinstvene interpretacije na novom muzičkom materijalu.

Halid je u međuvremenu izdao nekoliko singlova, koji su vrlo brzo postali regionalni hitovi. To su pjesme “Ja bez tebe ne mogu da živim” i “Taman je” koje potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo, a dio pobjedničkog tima naše narodnjačke veličine su i Nedim Srnja, menadžer, te vrhunski muzičar i aranžer Samir Kadirić, koji već godinama vodi Bešlićev bend i učestvuje u stvaranju njegova posljednja tri albuma.

– Iskren da budem, malo sam se ulijenio. Ipak, radim ali šutim. Kada najavim album, onda svi očekuju i ne mogu da ispoštujem što sam obećao. Uvijek se nešto okrene kontra. Pomalo čačkam u studiju. Ostale su mi još tri pjesme da se izmiksaju i da se snime živi instrumenti. Sada je to na kompjuteru i moramo ga spustiti u studio. Snimio sam šest pjesama, ali ne znam kada će biti gotov CD. Neću da lažem sam sebi. Na albumu će biti i duet sa Borisom Režakom, koji je uradio još jednu lijepu pjesmu za album. Većinski autor numera je Geronimo, a tu je još nekoliko imena, među kojima je i Nenad Neno Ninčević – kaže za Faktor legendarni Halid Bešlić.

Čitaj još:   POGINULI U CRNOJ GORI: Irena, sahranjena u vjenčanici...

Halid je odsustvovao i sa malih ekrana, a iznimka je njegovo nedavno gostovanje u jednoj televizijskoj emisiji. Riječ je o sve popularnijem talk-showu “Hadžifejs – Šta ima”, koji uređuje i vodi Senad Hadžifejzović.

– Nisam mogao odbiti Senadov poziv. Bila je to zanimljiva emisija. Senad to dobro radi i ima zanimljive goste. Moj prijatelj Elvir Bajrić, koji je svjetski poznat frizer, me je spremio za emisiju. Malo mi je i promijenio imidž. Naravno, sve u granicama. On nekako dva-tri puta zamahne makazama i čovjek odmah drugačije izgleda. Majstor je majstor. Mi smo zemljaci i jarani i često se družimo – nastavlja pjevač.

Halid rijetko nastupa u vrijeme ramazana, kao i većina njegovih kolega iz BiH.

– Pjevao sam samo na Međunarodnom sajmu turizma i ekologije u Lukavcu. Sa nastupima krećemo poslije ramazana. Imam već dosta ugovorenih koncerata. O tome brine moj Nedo. Neću pjevati ni za Bajram. Bit ću sa porodicom u Ofenbahu, gdje mi živi sin Dino sa suprugom Mahirom i blizancima Lamijom i Belmin-Kanom. Sada se bajrami slave kako treba da se slave. Kada se vratim u svoje djetinjstvo, bajrami su se slavili nekako individualnije. Sada je sve nekako masovnije. Dedo će pripremiti poseban bajramluk za svoje unuke. Ne znam hoće li biti euri i konvertibilne marke, ali pare su pare – govori Bešlić.

Čitaj još:   VRIJEME: Danas temperature do 30 C... (foto)

Priznaje da je malo zapostavio brigu o zdravlju, ali se situacija popravila.

– Mišići me malo bole, jer sam se malo zapustio. Sada sam na dijeti, izbacio sam večeru i hljeb, i to lako podnosim. Samo ponekad pojedem krišku hljeba, čisto da me prođe želja – iskren je na kraju Halid.

izvor: faktor

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši