IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS I STRAVA U KRAJINI: Požar PROGUTAO objekat u kojem se smješteni migranti, 29 ozlijeđenih… (video)

Snimke sa lica mjesta pokazuju, migrante kako iskaču kroz prozore kako bi se spasili…

VELIKA KLADUŠA: BiH, Crna Hronika,vijesti,subota,01.05.2019…09: 59… HAOS I STRAVA U KRAJINI: Požar PROGUTAO objekat u kojem se smješteni migranti, 29 ozlijeđenih… (video)

Ozlijeđenima se pomoć ukazuje u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, dok su neke prevezli u bolnicu u Bihaću…

U velikom požaru koji je izbio jutros u prihvatnom centru za migrante u Velikoj Kladuši povrijeđeno je 29 lica, potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko- sanskog kantona Ale Šiljdedić.

On je rekao da je požar izbio jutros u 6.30 časova u objektu Mirala u Velikoj Kladuši, koji se koristi kao privremeni prihvatni centar za nekoliko stotina migranata. 

“Povrijeđeno je 29 lica, ali za sada ne mogu govorit o stepenu povreda, dok ljekari ne pregledaju sve povrijeđene”, rekao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, nekima od povrijeđenih pomoć se ukazuje u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, dok su neki upućeni u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. 

Čitaj još:   RATNI ZLOČINA,ODABRAO U KOJOJ ĆE ZEMLJI DOČEKATI SMRT...

Na mjestu požara je velik broj vatrogasnih ekipa, ali i timovi hitne pomoći.  Brojni migranti nalaze ispred objekta u šoku promatraju borbu vatrogasaca s požarom.

Očevidom će se utvrditi uzrok požar, a neslužbeno se navodi kako je uzrok ljudska nepažnja. Jednako tako, tek nakon gašenja požara i očevida znat će se i hoće li se objekt Miral moći i dalje koristiti kao prihvatni centar. 

Prema nezvaničnim informacijama uzrok požar je ljudska nepažnja, ali tačan uzrok biće poznat nakon uviđaja koji će biti obavljen nakon što požar bude lokalizovan i potpuno ugašen… 

izvor: Klix.ba

Komentariši