IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Roditelji PRODALI MALOLJETNU ĆERKU- SKUPLJE, JER JE NEVINA!!!

Filmska akcija hapšenja odigrala se danas na niškom aerodromu, kada je policija privela tri osobe zbog sumnje da su maljoletnu djevojčicu pokušali da prebace u Njemačku i tamo je udaju na silu!

Srpski policajci uspeli su da spasu 14-godišnjakinju i da je izvuku iz mogućeg pakla trgovine ljudima.

Niška policija, u saradnji s višim javnim tužilaštvom, uhapsila je F. O. (42) iz Prištine, R. F. (34) iz Kragujevca i njemačku državljanku M. B. (18) zbog sumnje da su na Kosovu kupili djevojčicu s namjerom da je odvedu u Njemačku, gdje ju je čekao ugovorenu brak.

Kako se sumnja, djevojčicu albanske nacionalnosti roditelji su prodali F. O. (42) iz Prištine, koji ih je ubjedio da devojčicu vodi u Njemačku da radi i da joj obezbjedi papire EU.

Međutim, kako se navodi, F. O. je u glavi imao samo jedan plan – da djevojčicu čim prebaci u Njemačku, proda ugovorenom mladoženji, i to za veliki novac jer je dijete i dalje nevino.

F. O. je, po navodima, roditeljima djevojčice, koji su u lošoj finansijskoj situaciji pričao kako želi da im pomogne i omogući im da im se dijete zaposli u Njemačkoj. On im je za to ponudio novac i rekao da će malena da radi dok ne vrati dug, a zatim će moći i njima da pomogne, kao i ostalim članovima porodice.

– Roditeljima je pričao bajke. Govorio kako će maleckoj da sredi papire tako što će joj naći mladoženju. Uvjerovao ih je da će dijete sklopiti samo fiktivan brak kako bi dobio papire – priča izvor.

F. O. je navodno ocu i majci djevojčice rekao da će on snositi troškove puta, kao i vjenčanja, a da će djete sve to vratiti radom. Nakon što je roditeljima dao novac za djete, sam se odvezao do Niša, gdje je čekao da mu djevojku izruči njegov zemljak R. F., koji živi u Kragujevcu i kojem je platio 2. 000 eura za tu uslugu.

Čitaj još:   NIJE ISTO: Razlike između epidemije i pandemije... (foto)

Da bi uspio da djete prebaci preko granice, u cijelu akciju uključio je i Njemicu M. B., koja je tek prije mjesec dana postala punoletna.

Njen posao bio je da s djevojčicom putuje do Njemačke i vodi računa o tome da ona ne pobjegde.

Srećom, nisu makli dalje od prijave na let, pošto su srpski policajci odmah osjetili da nešto nije u redu.

Naime, po dolasku na aerodrom policajci su snimili četvorku koja se čudno ponaša, a kada su se razdvojili, to je bio dovoljan signal za uzbunu.

– Na let za Njemačku prijavili su se F. O., djevojčica i M. B., ali su išli odvojeno, odnosno pretvarali su se da se ne poznaju. Djevojčica je djelovala uplašeno, što je bio signal policajcima da im priđu. Djevojčica je kod sebe imala lažni pasoš u kojem je pisalo da je rođena 1997. godine. Budući da su prilikom ispitivanja svi bili neusaglašeni i preplašeni, policija je shvatila da je riječ o opasnom kriminalu – otkriva izvor.

Uskoro je klupko počelo da se odmotava i ispostavilo se da je F. O. hteo djete da preproda čim stigne u Njemačku. 

Ubrzo je uhapšen i R. F., koji je dijete dovezao na aerodrom.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a daljom istragom trebalo bi da bude utvrđeno da li su radili samostalno ili su imali saučesnike.

Čitaj još:   HOROR, TRAGEDIJA NA PUTU: Tijelo muškarca pronađeno u kamionu, sumnja se da je preminuo u... (foto+video)

Takođe, utvrđuje se da li su i ranije sprovodili ovakve akcije, i ako jesu, koliko su djevojaka prebacili u Evropu i gdje su one sada.

Kako se saznaje, djevojčica je pravo s aerodroma odvedena na sigurnu lokaciju, gdje su joj obezbjeđeni smještaj i briga psihologa.

DJEVOJČICA SE RASPLAKALA OD OLAKŠANJA

Posle akcije hapšenja i sučeljavanja osumnjičenih, devojčici se na licu pojavio osmeh, a oči joj se napunile suzama. Ona, iako uplašena, smogla je snage da pogleda srpske policajce, a u očima joj se videla neizmerna zahvalnost.

izvor: srbijadanas

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

Komentariši