IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gradonačelnici Londona i Njujorka odgovorili: ŽESTOKO na uvrede Trampa

Gradonačelnici Londona i Njujorka, Sadik Kan i Bil de Blasio, reagovali su danas na uvrede američkog predsjednika Donalda Trampa, koji ih je nazvao “glupima i nesposobnima”.

Iz kancelarije Kana odbacili su Trampove uvrede kao “detinjaste”, dok je De Blasio rekao da je Tramp “blizanac ruskog predsjednika Vladimira Putina, samo što će mu mandat trajati kraće”.

De Blasio se bori za kandidaturu Demokratske stranke za predsjedničke izbore 2020. što, teoretski, znači da bi mogao da bude rival Trampu.

Tramp je prethodno na Tviteru naveo da je Kan, koji je kritikovao britansku vladu jer je pozvala američkog predsjednika u državnu posjetu, “uradio užasan posao kao gradonačelnik Londona” i optužio ga da je bio “budalasto zločast” prema predsjedniku SAD, “daleko najvažnijem savezniku” Velike Britanije. 

– On je potpuni gubitnik, koji bi trebalo da se usredsjedi na kriminal u Londonu, a ne na mene…Kan me mnogo podsjeća na našeg veoma glupog i nesposobnog gradonačelnika Njujorka, de Blasija, koji je takođe napravio užasan posao, samo je upola niži – naveo je Tramp.

Čitaj još:   Uhapšena četiri huligana zbog transparenta o srpskim ženama i djeci... (foto i video)

Tom prilikom, Tramp je napravio i slovnu grešku i pogrešno napisao prezime londonskog gradonačelnika – “Kahn” umesto “Khan”. 

U odgovoru Trampu putem video poruke, koja je objavio časopis El, Kan je rekao da su vrjednosti američkog predsjednika i sve za šta se on zalaže potpuno suprotni vrjednostima Londona i Velike Britanije. 

– Mi ne mislimo da je raznolikost slabost, raznolikost je snaga”, dodao je Kan, član opozicione Laburističke stranke.

Držeći poster na kojem piše “Samo se slabi muškarci boje jakih žena”, gradonačelnik Londona je poručio da Britanci poštuju žene i smatraju ih ravnopravnim s muškarcima. 

Povodom Trampovih tvitova oglasio se i laburistički poslanik Dejvid Lemi, jedan od najuglednijih crnih britanskih političara, koji je američkog predsjednika upitao zašto ima problem s prvim londonskim gradonačelnikom muslimanom. 

izvor: srbijadanas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši