IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija, zaplijenila više od TONE kokaina…

LISABON: Portugalska policija je zaplijenila više od tone kokaina a sve je to u vrijednosti od oko 49 miliona dolara uhapsila sedam osoba na brazilskom ribarskom brodu na otvorenom moru u blizini Portugala uz podršku više međunarodnih agencija, saopštili su danas zvaničnici… 

Policija, zaplijenila više od TONE kokaina…

Policija je na brodu pronašla 50 vreća sa kokainom, očigledno namjenjenih za tržište kontinentalne Evrope, u posebno dizajniranom i teško pristupačnom djelu plovila, navodi se u saopštenju policije, i dodaje se da su “svi uhapšeni strani državljani starosti između 36 i 64 godina” prenosi Rojters.

Akcija protiv droge pod šifrovanim nazivom “Beli pesak” počela je nakon razmene informacija između portugalskih i brazilskih vlasti, a akciju su pomagale američka Uprava za borbu protiv droge (DEA) i britanska Nacionalna agencija za kriminal (NCA).

Čitaj još:   AMERI, DONIJELI ODLUKU: NOSE ORUŽE prema Crnom moru... (video)

Akciji je prethodila sprovedena studija Evropskog centra za nadzor droga i zavisnosti od droga (EMCDDA) sa sedištem u Lisabonu, koja je u decembru otkrila da se nove bande “probijaju” na tržišta kokaina u Evropi uspostavljajući krijumčarsku mrežu koja direktno povezuje proizvođače u Latinskoj Americi s evropskim potrošačima.

Prema podacima Kancelarije UN za drogu i kriminal (UNODC) globalna proizvodnja kokaina dostigla je rekordni nivo od oko 1.410 tona u 2016. godini, navodi agencija.

Tanjug /Foto :uprava_carina_ilustracija

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

Komentariši