IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dan, šehida na Kovačima i u Memorijalnom centru Potočari…

Obilaskom mezarja, učenjem Jasina i tevhida, u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas je obilježen Dan šehida…

SREBRENICA: BiH, Putovanja, vijesti, srijeda 05.06.2019… 17: 59… Dan, šehida na Kovačima i u Memorijalnom centru Potočari…

Članovi delegacija položili cvijeće na mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića…

Učenjem Fatihe, polaganjem cvijeća i vijenaca, drugog dana Ramazanskog bajrama na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu obilježen je Dan šehida…

Programu je prisustvovao reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović i najviši predstavnici državnih institucija, kao i porodice šehida. Među prisutnima je bio i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Članovi delegacija položili cvijeće mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića…

“Danas djeca obilaze mezare svojih očeva, koje nisu ni upamtili. Posjetom šehitlucima prisjećamo naših nevino ubijenih majki i očeva,braće i sestara. Šehidska mezarja opominju istinu, ponos, hrabrost i neuništivnost bosanskog naroda i zemlje BiH”, poručili su okupljeni. 

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: Da je Živko Nikolić živ, premijer bi bio njegov glavni lik... (foto)

Naša obaveza je sjećati se naših šehida, poručio je Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica…

Kao i proteklih godina, centralno obilježavanje ovog dana obavljeno je u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica, Potočari, nakon prvog vjerskog programa porodice su posjetile i druge mezarluke na području općine Srebrenica. Dan šehida u Potočarima su obilježili mnogobrojni građani iz Srebrenice, ali i drugih mjesta i na taj način odali počast žrtvama genocida. 

http://iBalkan.net

Komentariši