IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HITAN POZIV IZ ISTANBULA: Izetbegović pakuje kofere, Erdogan ga zove, a razlog je SRBIJA!

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je lidera iz Sarajeva i prvog čovjeka Stranke demokratske akcije BiH Bakira Izetbegovića na sastanak…

ISTANBUL: Regija,Ekonomija, vijesti, četvrtak 06.06.2019… 01: 29… HITAN POZIV IZ ISTANBULA: Izetbegović pakuje kofere, Erdogan ga zove, a razlog je SRBIJA!

Sastanak, će biti održn krajem ovog mjeseca u Istanbulu, a na kojem će biti i jedna od tema dalji koraci na projektu aut puta Sarajevo- Beograd, prenose turski mediji a javila je i novinska agemcija Fena.

Teme sastanka će, kako se navodi, biti i ekonomski odnosi BiH i Turske i aktuelna situacija u BiH i regionu.

PREDHODNO SU Izetbegović i Erdogan razgovarali i telefonom i razmijenili čestitke povodom ovogodišnjeg Bajrama.

Lider SDA je Erdogana informisao o procesu formiranja vlasti u BiH, sam je rekao da je, kako se navodi, njegova stranka spremna da podrži mandatara za formiranje Savjeta ministara koji će poštvovati Ustav i važeće zakone BiH, saopšteno je iz SDA BiH.

Čitaj još:   Jelena odlučila da pokaže Dušku šta je izgubio: Čim se razvela, Karleuša se opet skinula... (foto, video)

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ali kao i predskednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan u telefonskom dužem dijalogu i razgovoru su razmijenili čestitke povodom Bajrama, te su dodali i razgovarali o aktuelnim pitanjima u kontekstu odnosa dvije zemalje.

Erdogan je pozvao Izetbegovića na sastanak koji će biti održan krajem ovog mijeseca u Istanbulu, a na kojem će se razmatrati daljnji koraci na projektu izgradnje autoputa Sarajevo– Beograd, te razgovarati o daljim ekonomskim odnosima Turske i BiH prenosi dopisnik regionalnog portala iBalkan.net iz Istanbula…

Tema razgovora biće i aktuelna situacija u BiH, ali i u regiji…

http://iBalkan.net

Komentariši