IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: ODLAZAK LEGENDE

EL mehrum – Muharem Mekić-ODLAZAK LEGENDE

Jutros rano Novi Pazar je ostao bez još jedne legende.Na ahiret je preselio Muharem Mekić. Od kad postoji rukometa u Novom Pazaru zna se za Mekića. Bio je sportista, rukometaš ali je bio prije svega urbana legenda grada čiji se dogadjaji, šeretluci, potezi, anegdode prepričavaju i trajaće kao eho jednog bogatog života još dugo dugo.

Bio je roditelj, prijatelj, kolega, sportski drug, radnik i uvijek vedar, nasmijan, spreman na šalu i nevidjene obrte. Bio je član mnogih sjajnih generacija novopazarskih rukometaša koje su, da je bilo uslova, odavno trebale biti u Super ligi.

Išli smo na utakmice kraj bazena da bi smo vidjeli neku njegovu rukometnu vragoliju, način na koji je izvodio sedmerce, sa kakvom je lakoćom izvodio magiju asistencija i davao golove iz neočekivanih situacija, živjeli smo za to da vidimo kad “sakrije” loptu protivničkim igračima, ali je sve to radio da zabavi publiku nikad da podcijeni protivnika.

Čitaj još:   Herojski čin- SEMIRA Ničevića: LJUDINA, Pazarac spasio dvoje ljudi iz zapaljenog vozila sigurne smrti... (foto)

Takav je bio i u svakodnevnom životu jednostavan, otvoren, znao je da saspe istinu u oči ma koliko da ga je to koštalo ali uvijek sa dobrom namjerom. Radovao se uspjehu naših rukometnih superligaša koje je ugostio u svom domu i koji su na taj način izrazili svoje poštovanje rukometnoj legendi. Bio je spreman da pomogne, da se nadje ljudima, da im olakša i pruži podršku.

U svojoj sportskoj karijeri dobio je veliki broj priznanja od kojih sa ponosom ističemo najveće priznanje koje dodjeljuje Sportski savez Novi Pazar a to je nagrada za životno djelo u sportu Plaketu Abdulah Duce Gegić.
Neka je vječni rahmet našem Mekiću!

Dženaza Muharema Mekića biće obavljena danas na Velikom groblju, s ikindije namaza.

Prilog pripremili: Fehim Karišik i Senad Senko Župljanini

http://ibalkan.net

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši