IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: VI STE PONOS NAŠE ČARŠIJE

SPORT VIJESTI – Futsal finale Play offa

Novi Pazar: Kakva je to bila utakmica, kakav meč i napokon kakva fenomenalna pobjeda velikih majstora malog fudbala Novog Pazara. Nakon poraza u prvom meču finala plaz offa i borbe za titulu šampiona države u grotlu hrama malih sportova dvorani Pendik, pred oko hiljadu navijača, Novi Pazar je predvodjen kapiten Ekom Redžovićem došao do pobjede nakon dva produžetka i nakon fantastične utakmice, jedne od najboljih u poslednjih nekoliko finala državnog prvenstva, u duelu protiv kragujevačkog Ekonomca.

Lavovska borba u meču koji je počeo u 19 časova a završio se u 22 časa. Tri sata duela, sjajnih akcija, tri sata malofudbalskih majstorija.Imao je Ekonomac prednost od 1:0 nakon pobjede na svom terenu u Kragujevcu. Ekonomac je bez premca bio najuspješniji tim u regularnom prvenstvu i ligaško nadmetanje završio na prvom mjestu dok je Novi Pazar, u najboljoj svojoj superligaškoj sezoni, bio treći.Ali to kako su u završnici igrali Novopazarci, ili još bolje kakvu je to magiju načinio trener Marko Gavrilović sigurno je enigma za sve ali je za nas vrijedno uživanja i poštovanja i istinskog respekta za maštovitost, snagu, majstorije, za borbenost i pobjednički duh koji krasi ovaj tim.Dakle, pod velikim pritiskom poraza u prvom duelu finala koje se igra do dvije pobjede, domaći su fudbaleri počeli utakmicu i nekako im se baš to osvetilo.

Ekonomac, ekipa koja je devetostruki uzastopni šampion države, sastavljena od fudbalskih profesionalaca, klub koji je najskuplja investicija Kragujevca, poveo je golom Igora de Souse u desetom miprvog poluvremena iako su prije toga domaći imali nekoliko sjajnih prilika. Plašili smo se kako će izgledati odbrana domaćeg tima s obzirom da zbog povrede na golu nije bilo reprezentativnog go0lmana Mirze Hota, ali je , to se mora reći Admir Mujović drugi golman Novog Pazara na kojega je pao teret ove teške utakmice odradio bravurozno svoj posao i branio fantastično.Ipak je Ekonomac iskusno došao do 2:0 bez nekih izrazitih prilika. Drugi gola za goste postiže Milosavljević dva minuta kasnije. Mislili smo ponavlja se Kragujevac.

Ali…Novopazarske osice nisu mislile tako. Sigurno da je na taj psihološki aspekt igre svojim igračima u pauzi izmedju dva meča finala mnogo govorio Gavrilović.Novi Pazar je u prevsntvu već pobjedjivao Ekonomca i dakle sve je bilo moguće. Svjetlo dolazi golom Sadović dva minuta prije odlaska na odmor, da bi Novi Pazar u život vratio Ninoslav Aleksić tik nakon što je promašio nebranjeni slobodni udarac, a onda efektnim golom izazvao erupciju vulkana zadovoljstva novopazarskih ljubitelja malog fudbala u dvorani Pendik.Dakle, Novi Pazar je anulirao prednosto Ekonomca koja se, po načinu na koji je igrao tim iz Kragujevca, činila nedostižnom. No ose nisu mislile tako.

I u nastavku igre rovovska borba, igralo se na potez, na potencijalnu grešku protivnik, kontru, bljesak pojedinaca u individualnim akcijama, brzim pasovima i izmenama mjesta, vrhunskim jednim fudbalom. A onda je Igor de Sousa, Brazilac u redovima Ekonomnca još jednom pokazao svoju vrhunsku klasu.Primio je loptu na devet metara od gola Mujovića,okrenuo se i snažno i precizno poslao loptu pod prečku u mrežu za vodstvo gostiju 3:2.I od tog momenta se piše istoprija novopazarskog malog fudbala. Ataci i napadi domaćih fudbalera se smenjuju u talasima, pljušti na sve strane ali mreže odličnog golmana Ekonomca Momčilovića miruje. Sve do pet minuta prije kraja meča kada je izleteo i pokosio Dejana Jovanovića koji je bio u opasnom naletu.Poslije kraće pauze sudije su pokazale na liniju penaltika. Loptu je namjestio Milan Mutavdžić i snažnim i preciznim šutem poravnao rezultat izazivajući delirijum u dvorani Pendik.

Čitaj još:   Ko je SANDŽAČKI LAV koji je ČUVAO BALI BEGA,upucan dok je obezbjedjivao POLUMENTU a IZREŠETAO sina poznatog biznismena iz NOVOG PAZARA???

Nakon što je utakmica u regularnom toku privedena kraju nerješenim rezultatima igrali su se produžeci.Smjenjuju se prilike na obje strane ali je prvih pet minuta završeno istovjetnim rezultatom kao i regularni tok utakmice.
I onda praktično samo što je počeo drugi produšetak, iako vidno povrijedjen, jer su nekoliko puta tokom trajanja utakmice na njega nasrtali protivnički fudbaleri, kapiten Eko Redžović vara golmana gostiju, koji iako uspijeva da dokači loptu, ipak nije uspio da je spriječi da udje u gol. Kakva radost na parketu i na tribinama. I da stvari budu jasne, novopazarske pčelice koje su bile večeras u koži lavova, drugim golom Ninoslava Aleksića, a petim ekipnim su otjerali Ekonomca, što se tiče ovog meča, u stečaj. Nije pomogla i igra pet na četiri i bez golmana u polju, niti brza dodavanja, ama ništa nije pomagalo.

Novopazarci su igrali kao reprezentacija, igrali su kao tim, igrali su kao jedan, ostavili srce na terenu i što se nas tiče, kakav god da bude ishod majstorice u Kragujevcu, oni su za nas šampioni i kao jedan možemo reći SVAKA VAM ČAST MOMCI VI STE ISTINSKI PONOS NAŠE ČARŠIJE. Mislim da je savezni selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić, koji je pratio ovu utakmicu, imao šta da vidi pogotovu kada su plavi u pitanju.
Najgori dio ove utakmice, ovog fudbalskog spektakla, ovog istinskog finala bile su sudije, beogradska trojka davala je znake navigacije ka Ekonomcu, nisu svirali neke očigledne prekršaje nad fudbalerima Novog Pazara, dopustili su gostima da slično meču u Kragujevcu igraju grubo a u pojedinim situacijama i pogibeljno i prosto, arbitri se nisu snašli u jednom ovakvom meču koji ih je svojom važnošću i kvalitetom pojeo.

I naravno delegat, koji je pokušavao da glumi strogoću i u jednom trenutku zbog loptice od papira koja je uljetela na parket prekinuo utakmicu na pet minuta čime je izazvao ogorčenje domaćeg tima ali i navijača na tribinama i nekako unio dodatnu nervozu u ovako važnu utakmicu.Na sreću, fudbaleri dva tima su ostali pribrani, koncentrisani na meč i svoje ambicije i ciljeve u njemu.

Čitaj još:   DIREKTOR HUSEIN MEMIĆ DOBITNIK VELIKE NAGRADE ZADUŽBINE „RODOLJUB NIĆIFOROVIĆ“

Žao mi je da sam morao da napišem ovih par rečenica o tom tehničkom osoblju koje itekako može da utiče na utakmicu i njen tok jer oba tima svojom igrom, zalaganjem borbenošću, željom zaslužili su da se samo o tome govori.O majstorijama i golovima, šansama, prilikama, sjajnim akcijama. Čestitke zaista fudbalerima oba tima na jednoj fenomenalnoj fudbalskoj predstavi. I naravno, navijačima domaćeg tima. Ta energija, to navijanje, to plavo srce, ta vatra i ljubav prema svom klubu to je ono što nosi i večeras je plavim momcima dalo krila da u jednom iscrpljujućem meču daju hiljadu odsto sebe i trijumfuju.
Čestitke još jednom plavim momcima.Vi ste za nas već šampioni bez obzira kakav bio ishod meča i majstorice u Kragujevcu.Čestitke i neverovatnoj Upravi novopazarskog kluba koja je nagradjena od strane svojih igrača ovom nevjerovatnom utakmicom i najboljom sezonom u sedam Superligaških godina. I te Suze radosnice nakon pobjede Šmeka, Manda, Doktora, Nedžada sve su rekle.

Ulog je veliki, pobjednik će se okititi titulom šampiona države, Ekonomac ima prijednost domaćeg terena, Novi Pazar će u Kragujevcu biti bez trojice svojih ponajbioljih fudbalera Redžovića, Mutavdžića i Sadovića koji ne igraju zbog žutih kartona, ali kako reče trener Gavrilović već i to što je Novi Pazar izborio majstoricu protiv Ekonomca ravno je podvigu:

– Daćemo srce, krv i znoj u želji da se domognemo titule jer ovi sjajni momci za koje više ne postoje reči hvala istinski zaslužuju titulu.Borićemo se svim srcem ako ne uspemo već je i ovo uspeh ravan podvigu ovih fenomenalnih momaka i zaista su ponos ove čaršije – rekao je poslije utakmice trener plavih Marko Gavrilović.

  Autori: Fehim Karišik i Senko Župljanini

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši