IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Britanska kraljica, Elizabeta II sa porodicom, hiljadama građana, na paradi proslavila 93. rođendan… (foto, video)

Britanska kraljica Elizabeta II službeno proslavila 93. rođendan na kome je prisustvovala tradicionalnoj godišnjoj paradi koja je prvi put održana u 18. stoljeću…

LONDON: Svijet, vijesti, nedelja… 09.06.2019… 10: 39… Britanska kraljica, Elizabeta II sa porodicom, hiljadama građana, na paradi proslavila 93. rođendan…

Kraljica Elizabeta II. rođena je 21. aprila i tada rođendan proslavlja u krugu obitelji, svake druge subote u junu se rođendan slavi javno i službeno.

U kraljičinu čast na ulicama britanske prijestolnice održava se Trooping the colour parade u kojoj sudjeluje čak 1400 vojnika, 400 muzičara i 200 konja.

Na paradi u Whitehallu kraljici su se pridružili gotovo svi članovi njezine uže porodice i hiljade znatiželjnika. Među članovima uže porodice bili su princ od Walesa, vojvotkinja od Cornwalla, vojvotkinja kao i vojvoda od Cambridgea te vojvotkinja i vojvoda od Sussexa, piše BBC…

Prvi put nakon rođenja sina Archija u javnosti se pojavila vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle. Vojvotkinja je i na službenu proslavu stigla a u pratnji supruga, princa Harryja, no njihov prvorođeni sin nije bio s njima.

Čitaj još:   Nove prijetnje poslanici SDP- a: DRAGINJA moramo vas denacifikovat kao Rusi Ukrajince...

Vojvoda od Edinburgha, kraljičin suprug Filip, koji je u ponedjeljak proslavio 98. rođendan, pretprošle je godine umirovljen pa ne mora prisustvovati svim službenim događanjima.

Među uzvanicima je bila i Theresa May, koja je u petak službeno podnijela ostavku na premijersku dužnost, ali ona na funkciji ostaje do imenovanja nasljednika.

Članovi kraljevske obitelji potom su se vratili u Buckinghamsku palaču, gdje su s balkona zajedno pogledali završnicu događaja,prelijetanje aviona same Kraljevskih zračnih snaga.

Ondje je svoj prvi službeni angažman imao i princ Louis koji je, zajedno sa sestrom Charlotte i bratom Georgeom, frenetično mahao direktno u smjeru zrakoplova i helikoptera…

Izvor: iBalkan.net/hina

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši