IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: U stanu stradale porodice Brkić, ostalo pismo, DETALJI sve šokantniji…

Profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu Almir Brkić (38), njegova nevjenčana supruga Lamija Selimović (38) i šestogodišnja kćerka Fatima Brkić poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u tunelu Igman na autoputu…

SARAJEVO:BiH,Crna Hronika,vijesti,subota…09.06.2019…01: 39…  SARAJEVO : U stanu stradale porodice Brkić, ostalo pismo, DETALJI sve šokantniji…

Teške povrede zadobio je njihov maloletni sin B. B. koji je sada zbrinut u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Uviđaj su obavili i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, jer se nesreća desila na području opštine Kiseljak…

– Prevrnuo se automobil “ford” i tom prilikom smrtno su stradale tri osobe, dvije punoljetne i jedno djete. Takođe, drugo djete,koje je bilo u automobilu, zadobilo je povrede i prebačeno je u KCUS rekao je Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih polova Srednjobosanskog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama, povređeni dječak, iako ima višestruke povrede, van je životne opasnosti navodno je od siline udara ispao iz samog vozila, što mu je najverovatnije spaslo život.

“Ford” u kojem su bili nastradali, na ulazu u tunel udario je u zid te se odbio u unutrašnjost tunela i prevrnuo se. Ljekari Hitne pomoći na samom mjestu događaja mogli su samo konstatovati smrt Brkića, njegove supruge i kćerke.

Pojedini mediji objavili dan ranije informaciju je Brkić posjedovao i falsifikovanu diplomu Prirodno- matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Kako nezvanično saznaje Avaz, u vozilu su pronađene neke diplome.

Ono što slučaju daje jednu sasvim drugu konotaciju jeste informacija koja je nezvanično rečena Avazu.

Policija Srednjobosanskog kantona, naime, radi utvrđivanja i same uzroke stravične nesreće usko je sarađivala s policijom u Vogošći.

Razlog tome, kako je rekao izvor iz istrage, jeste što je u stanu Almira Brkića u ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje pronađeno njegovo i samo oproštajno pismo.

Čitaj još:   MINISTAR LEPOSAVIĆ U ŽIVOM BLATU NACIONALIZMA

Istražiocima je dodatno indikativno bilo to što na mijestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je zaintrigiralo policiju.

Kasnijim ispitivanjem komšija poznanika stradale porodice, otkrivena je još jedna indikativna činjenica, Brkićevom stanu juče ujutro je i intervenisala je i ekipa “Sarajevogasa” zbog curenja plin. Stan je bio otključan, a ključ u bravi...

Ovu informaciju potvrdile su juče i njegove komšije, ispričavši, takođe, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavili uviđaj u stanu.

Husein Hadžiavdija, predstavnik stanara zgrade u ulici 24. juna na broju 40, rekao je da je Brkića vidio ujutro prije nesreće.

– Bio je član kućnog savjeta i zajedno smo obavljali poslove vezane uz samo održavanje našeg ulaza. Vidio sam ga jutros (juče, op. a.) kada je izašao iz zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će se desiti tragedija. Kažu da mu je u stanu ostao uključen plin na peći i na polasku je zaboravio zaključati i stan. Ključ mu je ostao u vratima. Zvao je jednog od komšija da mu isključi plin i zaključa stan – rekao je Hadžiavdija.

Stan broj 26, koji je na trećem spratu zgrade, nakon policijskog uviđaja je zapečaćen. Kako se saznaje od izvora istrage, istražioci u Sarajevu intenzivno nastaviti istragu uporedo s kolegama iz Srednjobosanskog kantona.

Zbog tragedije koja se desila na autoputu A- 1, gdje su smrtno stradali prvo profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu Almir Brkić, njegova supruga i maloletna kćerka, uprave ove srednjoškolske institucije stiglo je obavještenje o odgađanju proslave maturske večeri. U šoku zbog pogibije kolege, u školi nisu željeli davati nikakve izjave…

Dan žalosti u Vogošći

Opštinski načelnik donio je odluku da će Opština Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude sahrana nastradalim članovima porodice Brkić. Iz kabineta načelnika juče je saopšteno da je Vogošća ostala šokirana ovom tragedijom.

Čitaj još:   PRIJETI HUMANITARNA KATASTROFA: Danas hitan sastanak u Sarajevu o... (foto i video)

Almir Brkić radio je kao profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi, a obavljao je i dužnost predsjednika Saveta roditelja u Osnovnoj školi “Zahid Baručija”, koju je pohađao njegov sin, a kćerka je trebala pohađati od septembra. Bio je aktivan i u svom komšiluku, pa je u džematu Blagovac organizovao instruktivnu nastavu iz matematike – navedeno je iz kabineta načelnika...

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši