IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZRAELSKI KOMANDOSI NA TURSKOM BRODU, Evo šta im je objašnjenje… (video)

Izraelci su se ukrcale na teretni turski brod u Sredozemnom moru kraj Haife na sjeveru Izraela koji je u trenutku zahvatila vatra…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika,vijesti,ponedeljak…10.06.2019…08: 59…  IZRAELSKI KOMANDOSI NA TURSKOM BRODU, Evo šta im je objašnjenje… (video)

Vojska iz izraela je saopštila da je rano danas upozorena na požar koji je zahvatio trup turskog broda.

Na molbu kapetana izraelske snage su pretražile brod. Nekoliko sati kasnije je saopšteno da su uhvatile skrivenog putnika i da je odveden u policiju na ispitivanje.

Izraelski mediji su objavili da je brod plovio iz Turske u izraelsku luku i da je slijepi putnik pokušao da ga zapali, pričinivši štetu. Brod je plovio pod zastavom Paname.

Vojska nije obijelodanila detalje, rekavši samo da je je incident okončan…

Izraelski mediji takođe javljaju da se vijeruje kako se radi o krivičnom djelu, a ne aktu povezanom sa terorizmom i da se turski konzul navodno sastao sa osobom koja je pritvorena.

Čitaj još:   DANI PRED NAMA: Tropske temperature, vrele noći, vjetra ni na vidiku...

Izvještaja o povredama nije bilo. Izraelska vojska je večeras objavila snimak operacije pomorskih snaga.

Na snimku iz vazduha se vidi kako snage prilaze brodu u čamcu i prije ukrcavanja i kako se okupljaju na palubi. Brod MSC Kanbera je pretražen zajedno s policijom.

Nalazio se nekoliko kilometera od Haife, a isplovio je iz luke Mersin na jugu Turske. Objavljivanje drugih detalja je zabranio izraelski vojni cenzor…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši