IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turski fudbaleri, podvrgnuti višesatnim kontrolama na Islandu… (foto)

PRISILJENI NA DETALJNU KONTROLU, Turska uručila dilomatsku notu zbog odnosa prema fudbalerima, jer su tri sata zadržani na aerodromu…

REJKJAVIK:Svijet, Sport, fudbal, vijesti, ponedeljak…10.06.2019 …11: 59… Turski fudbaleri, podvrgnuti višesatnim kontrolama na Islandu…

Vlasti Republike Turske uručile su diplomatsku notu vlastima Islanda a u kojoj osuđuju sinoćnji neadekvatni odnos prema fudbalskoj reprezentaciji na aerodromu u Keflaviku te traže dodatne mjere sigurnosti za članove turskog nacionalnog tima…

Nota je resornim vlastima Islanda uručena posredstvom turske ambasade u Oslu, a u njoj se navodi kako kako su turski fudbaleri podvrgnuti višesatnim pasoškim kontrolama, pretresima njihovog prtljaga i kako su bili žrtve nepoštivanja i agresivnog ponašanja od strane islandskih službenika.

Najoštrije osudivši taj slučaj, Turska je zatražila dodatne mjere sigurnosti za reprezentativce i stručni štab.

Kako bi i lično prenio nezadovoljstvo Turske, ambasador te zemlje u Oslu Fazli Corman je otputovao na Island.

Turska i Island će sutra igrati kvalifikacioni meč za plasman na Evropsko prvenstvo 2020., a turski tim kasno sinoć je posebnim letom iz Konye stigao u Rejkjavik.

Čitaj još:   Haos u centralnoj Bosni, poplavljene kuće, škole i preduzeća, putevi blokirani, evakuirano na desetine ljudi... (foto)

Članovi turske reprezentacije detaljnih pasoških kontrola na aerodromu zadržani duže od dva sata, a detaljno je pregledan i prtljag svih fudbalera.

Najiskusniji u turskom timu Emre Belezoglu i Burak Yilmaz negodovali su zbog mjera kojima su podvrgnuti.

– Ovo je bezobrazluk. Tri sata sam tamo stajao. Sve torbe su otvorili i po više puta ih prekopavaju. Letjeli smo šest i po sati, a da jos sada tri sata čekamo – kazao je Yilmaz.

– Ne bih želio ništa govoriti, neka oni objasne sve ovo. Šteta jeste, od slijetanja nas podvrgavaju bespotrebnim kontrolama – kazao je Belezoglu.

Dok je Belezoglu davao izjavu, jedan navijač Islanda je prišao i pružio mu četku za WC šolju, nakon čeka ga je policija privela.

Šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu neprihvatljivim je ocijenio ponašanje islandskih službi prema turskoj reprezentaciji.

– To nije u skladu s diplomatskim normama i mi ćemo poduzeti adekvatne mjere, neka u to niko ne sumnja – poručio je Cavusoglu.

Izvor: iBalkan.net/agencije

Čitaj još:   Novi detalji istrage na Pešteru- Ovo je žena zbog koje je ubijen NUSRET... (foto)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Komentariši