IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Cijene u Crnoj Gori drastično skočile: Deset noćenja 400 eura?!

Vlasnici privatnih smještaja dižu cijene po ležaju, OVO je jedini način da prođete jefitinije…

BUDVA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak 11.06.2019… 08: 59… Cijene u Crnoj Gori drastično skočile: Deset noćenja 400 eura?!

Cijene apartmana i soba u Crnoj Gori drastično skočile zbog nezapamćenih kiša i niskih temperatura tokom maja i početka juna, smiještaj u privatnom smeštaju za noć košta od 15 do 40 eura!

Sada će turisti, umjesto 100 eura za 10 dana,koliko bi platili iznajmljivanje najjeftinijeg smiještaja, morati plate 150 eura, a one najskuplje apartmane 400 za isti period.

Vlasinici privatnih smiještaja, npr. u Herceg Novom, riješili su da u drugoj polovini juna, kao i u julu i avgustu nadoknade sve što su izgubili u pred sezoni, pa su odlučili da udare turiste po džepu za dodatnih 5 do 10 eura.

 Dosad su turisti za krevet plaćali 10 eura, ukoliko je kuća bila udaljena od plaže i imala zajedničko kupatilo, 20 ukoliko je u pitanju apartman udaljen od mora, a 30 ukoliko je on blizu obale.

Sada više ne može da se nađe krevet po tim cijenama, jer su one skočile za po pet eura, a ima i onih čiji su apartmani na obali i koji traže i 40 eura za noć.

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Vrijeme које се očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

Turista ima malo, i to onih koji su riješili da svoj godišnji odmor iskoriste da baš u junu nadajući se nižim cijenama, ističe jedna od miještanki Herceg Novog, koja je željela da ostane anonimna.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić sve je potvrdio da je ceijne smiještaja u privatnom sektoru moguće povaćati na licu mijesta, ali ne i preko turističkih agencija.

Kada postoje potpisani ugovori o aranžmanima, nije baš lako da i iznenada promijeni cijena.

Međutim, ima i onih u kojima stoji da su cijene podložne promjeni, što bi i klijent potpisuje, pa je s tim saglasan. 

Nisam primijetio da je hladno vrijeme uzrokovalo povećanje cijena u turističkim agencijama. 

Ipak, davaoci usluga u privatnom smiještaju imaju mogućnost da i oni sami kreiraju cijene kako žele i moguće je da će to raditi u narednom periodu – naveo je on…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši