IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOTIČNO U UN! Vlora, na čistom SRPSKOM opsovla Dačića “NE SVIRAJ K…!”

Bilo je veoma burno poslije sjednice SB UN u Njujorku, rasprava prvo od ambasadorke Kosova Vlore Čitaku i šefa srpske diplomatije Ivice Dačića nastavljena je u salonu na Ist riveru…

NEW YORK: Svijet, vijesti, utorak 11.06.2019…13: 59… HAOTIČNO U UN! Vlora, na čistom SRPSKOM opsovla Dačića “NE SVIRAJ K…!”

Nakon sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku došlo je do verbalnog okršaja šefice delegacije Kosova u UN- u Vlore Citaku i srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića

Citaku je u svom izlaganju opisala proces stjecanja neovisnosti Kosova od Srbije kao ‘dekolonizaciju’. Ovo je, očekivano, izazvalo bijes srpskog šefa diplomacije te j

Revoltiran njenom izjavom da je u slučaju Srbije i Kosova da je sama riječ o dekolonijalizaciji, Dačić je prišao Vlori Citaku, po završetku sjednice i jasno i glasno poručio, na srpskom koji ona odlično govori i razumije, da je to najveća glupost na svijetu.

– Dekolonizacija, to je najveća glupost… Ajde bre… Glupi ste koliko ste teški – orila se sala u kojoj se odžavaju sednice SB UN od Dačićevih riječi.

Čitaj još:   Ministar Rasim Ljajić: Idem na poligraf...

Sve je snimao šef diplomatije Kosova Bedžet Pacoli, koji je snimak postavio na svoj Tviter, a koliko je bio bijesan najbolje govore njegove uvrede na račun Ivice Dačića.

“Koji idiot”, ponavljao je Pacoli…

Video incidenta objavio je Behgjet Pacolli, ministar vanjskih poslova Kosova, prokomentiravši kako je Dačić ‘dobar u teatralnosti, no loš u diplomatskom ponašanju’.

‘Da, 20 godina uživamo u slobodi od srpske kolonijalne vlasti koja je provodila aparthejd. To je gotovo, Kosovo je neovisno i točka’, napisao je Pacolli na Twitteru.

izvor. tportal.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši