IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TORINO: Nadigrana Italija na kraju slavila, protiv zmajeva sa 2: 1… (video)

Tim, bh zmajeva koje vodi Robert Prosinečki propustio je veliku šansu da se briljantnom pobjedom iz Torina vrati u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020…

TORINO: Svijet,Sport, fudbal, vijesti, utorak 11.06.2019…22: 59…TORINO: Nadigrana Italija na kraju slavila, protiv zmajeva sa 2: 1…

Nadigrana Italija na kraju je ipak sa puno muka, slavila poslije preokreta – 2:1 (0:1) protiv Bosne i Hercegovine…

Šta je to fudbal, najveća i najbolja sporedna stvar i igra na svijetu?

To je upravo ovo što je večeras odigrala Bosna i Hercegovina u Torinu. Naši “zmajevi” su izgubili, ali se isprsila i pokazala kako se igra čak i kada si na papiru inferiorniji od rivala.

Šteta što je hrabra četa Roberta Prosinečkog propustila veliku šansu da se briljantnom pobjedom vrati u borbu zaplasman na Evropsko prvenstvo.

Imali smo blijede Azure na tacni i ispustili ih. Zaslužili su mnogo više naši zmajevi, ali lijep utisak nije ono što donosi na kraju plasman na EURO.

Robert Prosinečki je nadigrao Roberta Manćinija. Kao što je bio zvučniji kao igrač od Italijana, tako je Robijev tim izgledao i večeras na terenu do 70. minuta.

Njegovih 4- 3- 3, napadački, smijelo, otrresito, bez kompleksa, rašrafili smo mi renovirani tim Azura, i da ne bi iskusnih Kjelinija i Bonućija pozadi, kao i raspoloženog Sirigua na golu, bili bi Italijani u još većem problemu.

Čitaj još:   PODGORICA: Uhapšen Miloš Sekulić, prijetio ubijanjem i klanjem na Cetinju... (foto i video)

Jer, nije se znalo odakle uuše propuh i promaha ka golu Italijana u većem dijelu meča. 

Bešić, Gojak, Pjanić, Višća, Džeko i ostali iz ofanzivnog arsenala selekcije BiH dobrih 70 minuta držali su Italijane u mat poziciji, ali i pored velikog obrta i dobrih prilika, samo jedna akcija krunisana je pogotkom.

I to ona prelepa iz 33. minuta, kada je Muhamed Bešić petom i proigrao Višću, a ovaj omogućio Džeku da razgali nekoliko hiljada zemljaka na Juventus Areni.

Srećno su Azuri došli do izjednačenja, onako “žabarski” poslije onog sjajnog udarca Insinjea na pas Beranardskija iz kornera u 49. minutu.

Ali, Bosna nije ustuklnula poslije tog izjednačenja, bez ideje i pomisli da spusti gard i igra bunker, nastavila je da napada hrabro, a da je bilo sreće i da je bar jedan od pokušaja Šarića u 55, Višćeu 57 ili Džeka u 60. minutu završio iza leđa Sirigua, utisak bi bio potpun. Nisu imali sreće…

Možda i nezasluženih, ali to su Azuri, pobeđuju i kada igraju ružno.

Novom pobjedom Italijani su zadržali stoprocentni učinak poslije te četiri odgirane tekme i približili se konačnom cilju – plasmanu na EURO.

Zmajevi su vezali i drugi poraz poslije neuspjeha protiv Finske, ali u životu kako-tako ostavlja neuspjeh Grčke koja na svom trenu izgubila od Armenije sa 3: 2…

Čitaj još:   Kur'an, najčitanija knjiga na planeti...

Finska se očekivanom pobjedom nad Lihtenštajnom (2: 0) odlijepila na tri, odnosno pet bodova na drugom mijestu, ali će i od jeseni ove četiri selekcije voditi borbu za preostalu vizu za Evropsko prvenstvo…

http://ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši