ĆIRO, POSLIJE PORAZA, NAPAO ROBIJA:“Postoji ogroman problem…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kako imati familijarni odnos sa igračima i biti autoritet istovremeno?

SARAJEVO: BiH, Sport, Fudbal, vijesti, srijeda 12.06.2019… 21: 59… ĆIRO, POSLIJE PORAZA, NAPAO ROBIJA:“Postoji ogroman problem…”

Gost večerašnjeg Pressinga na N1 je bivši selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević…

U nastavku donosimo komentar popularnog “Ćire” na sinoćnji meč Italije i BiH u Torinu.

Kako imati familijarni odnos sa igračima i biti autoritet istovremeno?

“To je najteža formula, da te se boje i da te vole. To ako trener ne uspije da se uspostavi, nije dugačkog daha. Vrlo brzo se kompromitira taj odnosa, ali to je složena odnosa. Autoritet je znanje, oni koji treba da te slijede, ako kuže znaš li ti tu materiju ili ne. Ako si ti njima ponudio program gdje oni vide da će napredovati, onda je sigurno da te lakše slijede. To je jedan osobiti svijet koji zahtjeva vanrednu psihologiju, jednu pravičnost, jednu dosljednost ali i znanje. Ako ti pogriješiš na banalnom potezu, staviš slabijeg da igra a bolji na klupi, tu si već kompromitovao uticaj. Oni već znaju ko treba da igra, ko ne. Nespretni su oni koji kažu kako nogometaši nisu pametni. Jadna ti majka, ti si već predbriblan ako tako misliš”; kazao je Ćiro.

Čitaj još:   SRBI BIJESNI:"Dali 12 poena MAKEDONIJI a oni njima ni jedan"... (video)

Na pitanje kako gleda sinoćnji meč sa Italijom, kazao je:

“Utakmica protiv Italije je dala jednu hipoteku svim nogometašima BiH. Italija je nogometna nacija, ulazi u dvije- tri nacije svijeta a naša ili bh. reprezentacija je stavila u mali džep. Pa se čovjek pita: Kako takve Italijane vodimo jedan nula? Prosinečki, u kojeg strahovito vjerujem, reći ću javno: To je najnadareniji trener jedne generacije. On će sigurno znati, šta su uradili s jednom velikom reprezentacijom kao što je Italija”.

Zašto nema kontinuiteta u igri i šta je problem?

“To je uistinu nešto što bi se Prosinečki trebao itekako zabaviti, ja se ustručavam da mu kažem da mu zamjeram kako u prethodne dvije utakmice nije doveo u ratničko stanje da im učinak bude optimalan.

Falio je Pjanić u prethodnoj utakmici, a to je tako važno, imaš li jednog Pjanića u ekipi ili nemaš. On je u stanju da svojim smislom napravi ekipu efikasnijom za 30 posto.

Čitaj još:   JOVANA, Uhapšena metlom pretukla supruga, sad je ponovo u žiži javnosti... (foto)

On je uz Džeku svjetska klasa, sreća da imamo takva su dva bisera, još ništa nije gotovo. Utakmica sa Italijom mi je dala optimizam i siguran sam da će Prosinečki da ih upozori na tu anomaliju, da nemaju kontinuitet i saznanje da posao kojim se bave je permanentno potvrđivanje. Vodimo 1:0? Ma ne daj da to kompromitiraš. Prilagodi se na situaciju, to je inteligencija”, istakao je slavni “Ćiro”…

izvor S.B

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši