IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI: Učenik sa Ilidže pao sa prozora hotela i stradao u Pragu… (video)

Pohađao je Srednju tehničku školu za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju u Sarajevu…

PRAG: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, srijeda 12.06.2019… 19: 59… TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI: Učenik sa Ilidže pao sa prozora hotela i stradao u Pragu… (video)

Kako saznajemo, 17- godišnjak je smrtno nastradao, nakon pada s prozora hotela u najvećem češkom gradu Pragu…

Učenik A.M. (17) trećeg razreda Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju sa Ilidže stradao je na ekskurziji u Pragu…

Maturant je stradao nakon pada sa četvrtog sprata. Učenici su krenuli na ekskurziju u Beč, u Austriju su stigli u subotu, a u nedelju u Češku, gdje se i dogodila tragedija.

“Ništa nije naslučivalo da će se dogoditi tragedija“, kazao je izvor iz medija blizak rukovodstvu Srednje tehničke škole.

Informaciju je potvrdio i direktor škole Fuad Durgut.

“Još nemamo zvaničnih informacija, istraga je u toku. Saučešće porodici i molim da se poštuje mir, kako porodice, tako i svih nas koji radimo. Posebno bih zamolio sve da dodatnih trauma poštedimo njegove roditelje“, dodao je Durgut za printane medije u Sarajevu

Čitaj još:   KAO U VRIJEME RATA: Donald Tramp, traži ODLAGANJE IZBORA... (foto i video)

Iz srednje škole na Ilidži nisu željeli da davaju izjave, ali su potvrdili da se desila tragedija. 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je a u informirano da je 10. juna oko 20: 30 sati na maturalnoj ekskurziji su učenika trećeg razreda Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža, u tragičnom događaju u Pragu, Republika Češka, smrtno nastradao 17- godišnji učenik A.M. Ostali svi učenici su dobro, pod nadzorom školskog pedagoga i vratit će se kući kada se za to ostvare uvjeti – navode iz Vlade KS.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS u stalnom je kontaktu s vodičima puta, agencijom i Ambasadom Bosne i Hercegovine u Republici Češkoj.

Članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo izražavaju duboko saučešće roditeljima tragično nastradalog dječaka.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši