IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRUŠILI ŠAMPIONE:”Toronto Raptorsi” pobijedili “Golden State Warriorse” i postali prvaci NBA lige! (video)

Košarkaši “Toronto Raptorsa” novi su prvaci NBA košarkaške lige!!!

TORONTO: Svijet, Sport, Košarka, vijesti, petak 14.06.2019…10: 59… SRUŠILI ŠAMPIONE:”Toronto Raptorsi” pobijedili “Golden State Warriorse” i postali prvaci NBA lige!

“Toronto Raptorsi” su prošle noći u dramatičnoj, šestoj utakmici savladali u gosima prošlogodišnje šampione “Golden State Warriorse” sa 114: 110 i došli do konačnih 4- 2 u finalnoj seriji.

Ovo je prvi put u historiji da je šampionsku krunu osvojila ekipa koja nije iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ključni trenutak vrlo neizvjesne utakmice bila je na žalost povreda Klaya Thompsona pred kraj treće četvrtine. Thompson, koji je do tog trenutka bio najefikasniji igrač sa 30 poena napustio je parket na štakama, baš kao što je bio slučaj sa Kevinom Durantom na prethodnoj utakmici. “Warriorsi” su imali priliku da dođu do pobjede u posljednjem napadu, ali je  Stephen Curry promašio šut za tri poena.

Čitaj još:   TURSKA, DONIRA KOSOVU BORBENU TEHNIKU: Stigle "Kobre", u kasarni "Adem Jašari" bila svečana primopredaja...

U ekipi “Raptorsa” čak četiri igrača ubacili su 20 i više poena, dok u prvom poluvremenu briljirao je Kyle Lowre koji je na kraju ubacio  26 poena, dok je u drugom dominirao Fred VanVlest sa 22 poena. Sjani su bili i Pascal Siakam (26 poena, 10 skokova), kao i Kavwhi Leonard, koji je po drugi put u karijeri  proglašen  MVP-om  Play Off-a.

Pored Thompsona, u poraženoj ekipi sjajnu partiju je pružio veteran Andre Igoudala sa 22 poena, kao i Draymond Greenkoji je imao triple-double učinak. Curry je dodao 21 poen uz vrlo loš procenat šuta. 

Podsjetimo ekipa “Golden State Warriorsa” osvojila je tri od posljednje četiri titule neslužbenog prvaka svijeta u košarci…

http://iBalkan.net 

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   MILO Đukanović: Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori zbog duboke političke i institucionalne krize zakazai za 11. juna... (foto, video)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši