IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA ZBOG RATNIH ZLOČINACA:„Kod ljekara ih vode vezanih ruku, mrze ih ZBOG RUSA…“

Za svaki nesporazum šalju ih za kaznu u samicu, tortura ide do te mjere da Estoncima, koji ne vole Ruse, smeta čak i to što srpski jezik…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti subota,15.06.2019… 09: 42… DRAMA ZBOG RATNIH ZLOČINACA:„Kod ljekara ih vode vezanih ruku, mrze ih ZBOG RUSA…“

Srbija će na Vijeću sigurnosti, 17. jula, ponovo pokrenuti inicijativu da se svi državljani Srbije osuđeni u Haškim tribunalom, nalaze se ili na odsluženju kazne u drugim zemljama, robiju dosluže u SRBIJI, potvrdila je ministrica pravde Srbije Nela Kuburović…

Od trenutka donošenja odluke da u državama ex. Jugoslavije nema uslova za izdržavanje kazne prošlo je 25 godina od tada postigli veliki napredak kada je riječ o sistemu za idržavanje krivičnih sankcija…

Ako od pojedinih zemalja dobijamo zahtjeve da osobe srpskog porijekla, a da izdržavaju kaznu u njihovim zatvorima, budu prebačene ovdje, pošto ispunjavamo uslove, ne znam zašto se to ne bi moglo primijeniti i na haške osuđenike, kaže Kuburović za Novosti.

Prema riječima Vučićeve ministrice, osim pritužbi osuđenih na tretman u Estoniji, do sada nije bilo primjedbi srpskih zatvorenika iz drugih zemalja.

Čitaj još:   SPAKOVANI KOFERI: Za deset godina Crnu Goru napustila cijela jedna opština... (foto, video)

Pozivajući se na nezvanična saznanja, da Estonci prave ozbiljne probleme kad god srpski predstavnici razgovaraju uslovima boravka Milana Martića, Dragomira Miloševića i Milana Lukića u zatvoru ili kada se obrate sudu u Haagu sa konkretnim zamjerkama.

Predrag Milovančević, advokat Milana Martića kaže svaka država obavezna da vodi računa o ljudskim pravima svojih državljana, pa i kada su u zatvoru i dodaje da su Martić i Dragomir Milošević godinama u tom zatvoru i nisu napravili nijedan incident.

Beogradski list piše i o navodnom odnosu zatvorske uprave prema srpskim zatvorenicima u Tartu, koji je, navodno, vrlo bahat i surov.„Imaju izuzetno lošu zdravstvenu zaštitu. Kod ljekara ih vode vezane i u kavezu, dok ih pregledaju vezane su im ruke i noge. Pošto ne znaju estonski jezik, ne mogu da kažu doktoru kakve probleme imaju, a prevodioca nemaju.

Za svaki nesporazum šalju ih za kaznu u samicu. Tortura ide do te mjere da Estoncima, koji ne vole Ruse, smeta čak što srpski jezik, kojim pričaju,liči na ruski, pa se i zbog toga prema njima neprijateljski odnose.

Novosti, naravno, navode za kakve su sve svirepe zločine isti Srbi osuđeni, ali to i ne treba puno čuditi…

Čitaj još:   ONI SU Mrzitelji Crne Gore i šire vjersku i nacionalnu mržnju... (foto i video)

izvor novosti.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši