IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAPAN, O NAPADIMA NA TANKERE: Optužbe Vašingtona, protiv Irana nisu ubjedljive…

Japanska Vlada smatra da optužbe SAD o umešanosti Irana u napad na dva tankera u Omanskom zalivu nisu ubjedljive i zahtjeva od Vašingtona da ne iznese dodatne dokaze za svoje tvrdnje… 

TOKIO: Svijet, vijesti, subota,15.06.2019…21: 49… JAPAN, O NAPADIMA NA TANKERE: Optužbe Vašingtona, protiv Irana nisu ubjedljive…

Japanska Vlada u izvještaju agencije se navodi da Vlada Japana ne dijeli mišljenje SAD o umješanosti Irana u napadima blizu Ormuskog moreuza.

“Mišljenje je da izjave SAD nisu dovoljno ubijedljive”, piše japanska agencija.

Izvještaj je objavljen nakon što je Centralna komanda SAD objavila video-snimak u kojem su, navodno, prikazani iranski mornari kako ukljanjaju ne eksplodiranu minu sa jednog od naftnih tankera i za koji američka strana tvrdi da dokazuje da je Iran krivac za napad, preneo je “Sputnjik”.

Predsjednik japanske kompanije u čijem je vlasništvu i tanker “Kokuka Karejdžes” Jutaka Katada odbacio je tvrdnje o eksplozivnoj napravi, uz napomenu da je posada izjavila da je primetila leteći objekat prije same eksplozije.

Čitaj još:   IVAN Vujović: OGOLJEN I POTROŠEN Abazović ne treba više nikome...

“Mislim da nije postojala bomba sa odbrojivačem ili bilo kakav sami objekat zakačen na bočnoj strani broda. Mina ne može oštetiti brod iznad nivoa mora. Nismo sigurni šta je pogodilo brod, ali nešto je letjelo ka plovilu”, istakao je Katada.

Dva tankera su evakuisana 13. juna, poslije incidenta u Omanskom zalivu.

Iranski timovi za potragu i spasavanje preuzeli su 44 mornara sa oba dva oštećena tankera, nakon čega su oni prebačeni u obližnju iransku luku Jask.

SAD su za napad na tankere optužili Iran, što su iz Teheran najoštrije i sami demantovali…

izvor agncije Srna

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   Ženska košarkaška reprezentacija BiH otvorila kvalifikacije za Eurobasket 2023: Nezausta Jonquel Jones Zmajica rigala je vatru...(foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši