IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NISTE ZNALI:DA,Muškraci se zaljubljuju brže od žena…

Muškarci su zapravo mnogo nježniji pol, zaljubljuju se u roku od nekoliko nedelja, dok je ženama za to potrebno ipak nešto više vremena…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti ,vijesti, subota, 15.06.2019…18: 49… NISTE ZNALI:DA,Muškraci se zaljubljuju brže od žena…

Obično se misli da su žene te koje se u odnosu brže vežu, a sa samim i sa time i zaljubljuju. One su te koje malo polude, opsjedaju samo svoje partnere i postaju posesivne, barem tako muškarci misle.

No, ipak su istraživanja dokazala kako te tvrdnje i nisu baš istinite. Danas su djevojke mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji su postali nježniji i zaljubljeniji. 

Jedno je istraživanje, koje je uključivalo 172 studenta, pokazalo su muškarci ti koji prvi izjavljuju ljubav. “Mislim da žene i da nesvjesno odgađaju ljubav prema muškarcima”, rekla je tada voditeljica studije Marissa Harrison.  

Čitaj još:   Tijana Ajfon po dolasku u Beograd: Izjavila kratko i jasno od ovog ne odustajem ... (foto i video)

Rezultati su pokazali kako se muškarci zaljubljuju u roku od samo nekoliko nedelja, dok je i ženama za to potrebno ipak nešto više. Kao mogući razlog naučnici navode seks koji muškarci često izjednačuju prvo i isključivo i sa ljubavlju. 

Možda se kpd žene percipira kao manje racionalne kada je o ljubavi riječ i zato što imaju veći kapacitet za obradu emocionalnih iskustava.

Danas, svakako, muškarci pokazuju više emocija nego što su ikada do sad, a dok su se žene zatvorile u sebe…

izvor agencije 

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši