IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMFILOHIJE VRIŠTI NA VUČKA: “Ti si IZDAJNIK, jedno pričaš kad samo zajedno, a drugo…”

Amfilohije i Vučić tokom skupa oštro polemisali, te da je mitropolit SPC-a tada optužio predsjednika Srbije da je izdao Kosovo i da radi protiv interesa Srbije…

BEOGRAD:Regija, Zanimljivosti, ponedeljak,17.06.2019…00: 59  AMFILOHIJE VRIŠTI NA VUČKA: “Ti si IZDAJNIK, jedno pričaš kad samo zajedno, a drugo…”

Mitropolit crnogorsko primorski SPC Amfilohije optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je “izdajnik”, jer “svojim ponašanjem i postupcima pokazuje da će izdati Kosovo”.

“Vučić je izdajnik. Svojim ponašanjem i postupcima pokazuje da će izdati Kosovo. To sam rekao, ali nismo se raspravljali, jer se on meni tako ne obraća. Drugačije razgovara sa mnom”, kazao je Amfilohije podgoričkim “Vijestima” koje su ranije pisale o navodnom sukobu mitropolita SPC i predsjednika Srbije tokom Svetog arhijerejskog sabora SPC, održanog tokom maja u Žiči i Beogradu.

Komentarišući izjave generalnog sekretara predsjednika Srbije Nikole Selakovića koji je tvrdio da nikakvog sukoba nije bilo, Amfilohije je rekao da Vučić i njegovi saradnici “jedno pričaju javno, a drugo pred njim”, prenosi je podgorički medij.

Čitaj još:   PREVARA NA PREVARU: Rusi otvaraju račune u Srbiji, kako bi trgovali nekretninama u Crnoj Gori... (foto, video)

Vijesti su sredinom maja, nakon Svetog arhijerejskog sabora SPC, pozivajući se na izvore iz crkvenih i političkih krugova, objavile da su Amfilohije i Vučić tokom tog skupa oštro polemisali, te da je mitropolit SPC-a tada optužio predsjednika Srbije da je izdao Kosovo i da radi protiv interesa Srbije.

Podgorički dnevnik je tada objavio da je Vučić Amfilohiju navodno zamjerio zbog lošeg odnosa sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Vučić i predsjedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, posjetili su tokom sabora Patrijaršiju i razgovarali sa predstavnicima SPC-a o problemima Srba u Srbiji i Republici Srpskoj, i šire, kao i o naporima i “neravnopravnoj borbi sa moćnicima za očuvanje Kosova”, saopšteno je ranije iz SPC.

Razgovor je upriličen na poziv Sabora, navedeno je ranije iz SPC. Sabor je održan od 7. do 18. maja u Žiči i Beogradu…

izvor S.B

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši