DAČIĆ, Slobin učenik nadmašio BALKANSKOG KRVNIKA i kasapina…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dačić je za Tanjug povodom Zvizdićevog reagovanja je izjavu na Saboru SNSD- a u Laktašima…

BEOGRAD:Regija, vijesti ponedeljak,17.06.2019…07: 59… DAČIĆ, Slobin učenik nadmašio BALKANSKOG KRVNIKA i kasapina…

Nisam rekao da u BiH ne treba da žive muslimani, već da muslimani treba da shvate da je BiH država ravnopravnih naroda, rekao je Ivica Dačić kao odgovor Predsjedavajućem Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću…

Dačić je to rekao u Laktašima, da zajednički interes svih u BiH treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta, i da BiH nije, niti će biti muslimanska država, nazvao “šovinističko-militarističkom”.

Nije samo moja izjava šovinističko- militaristička, već šovinističko- militaristička panislamska politika Alije Izetbegovića i njegovog učenika Denisa Zvizdića i SDA – poručio je Dačić.

Dačić je ukazao da Zvizdić zna, a prećutkuje, da se Alija Izetbegović 1970. godine u Islamskoj deklaraciji založio za stvaranje islamske države od Maroka do Indonezije.

On podsjeća da je zato Izetbegović predsjedničkim dekretom od 1. avgusta 1992. godine pozvao mudžahedine iz cijelog svijeta u Sveti rat, Džihad.

I bilo desetak hiljada, od čega je 1.200 ostalo živi u BiH sa državljanstvom. Među njima su bila i dvojica učesnika napada od 11. septembra 2001. god u Njujorku. Njihov cilj je bio islamski poredak u BiH, a za to je potrebno čekati da muslimani postanu većina – naveo je Dačić.

Čitaj još:   STRAVA Broj stradalih na Novom Zelandu povećan na 50...

On je ukazao da je po rezultatima popisa iz 1948. godine Srba bilo 44,3 odsto, muslimana 30,7 odsto, a Hrvata 23,9 odsto.

On je dodao da prema posljednjem popisu, za koji postoje ogromne sumnje u regularnost, iz 2013. godine Bošnjaka ima 50,11 odsto, Srba 30,78 odsto, a Hrvata 15,43 odsto.

– Po islamistima, odnosno po Aliji Izetbegoviću i SDA, stvorili su se uslovi za islamski poredak, što znači promjenu Dejtonskog sporazuma i stvaranje unitarne države sa muslimanskom većinom. O tome sam govorio, da to BiH nikad nije bila, niti će biti islamska država – poručio je Dačić.

Zvizdić je juče u opširnom reagovanju na Dačićevu izjavu na Saboru SNSD rekao da je to “zlonamjerna poruka mržnje”, ocijenio je kao “šovinističko-militarističku”, prenijela je Fena.

Čitaj još:   Halil Sefer, prvo kupio ŠTENE TORNJAKA, umjesto maturskog odjela, danas ima stado od 500 ovaca... (foto i video)

Zvizdić je također iznio stav da se nikada u historiji Bošnjaka nije pojavio politički bilo koji drugi pokret, namjera ideja u čijoj osnovi nije posmatrana BiH kao višenacionalno društvo ravnopravnih gradjana obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.

-BiH uvijek bila, jeste i ostaće bosanskohercegovačka i multikulturna, i na čitavoj njenoj teritoriji je bilo, jeste i uvijek će biti mjesta za ezane i crkvena zvona, za džamije, crkve, katedrale i sinagoge.

Zbog toga pozivam političke predstavnike susjeda bosanskohercegovačko jedinstvo različitosti, ako ne mogu razumjeti, onda poštuju, naveo je premijer Zvizdić…

izvor (S.B)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši