IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tri bombaša samoubice detonirali bombe, najmanje 30 mrtvih…

Raznijeli su se ispred dvorane u Kondugi, 38 kilometara od glavnog grada države…

Borno Maiduguri: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak,17.06.2019…13: 59… Tri bombaša samoubice detonirali bombe, najmanje 30 mrtvih…

Najmanje 30 osoba poginulo je kasno u nedjelju, u trostrukom bombaškom napadu na sjeveroistoku, prenose agencije u ponedjeljak pozivajući se na izvještaje hitnih službi…

Tri bombaša samoubice raznijeli su se ispred dvorane u Kondugi, dalje 38 kilometara od glavnog grada države Borno Maidugurija, gdje su navijači na tv-uređajima pratili nogometnu utakmicu.

„Do sada je crni bilans dostigao brojku od 30 poginulih i 40 ranjenih“, kazao je Usman Kachalla, šef operacija Državne agencije za vanredno upravljanje (SEMA) u ponedjeljak.

Ranije je objavljeno kako je u eksplozijama, najfatalnijim u posljednjih nekoliko mjeseci, poginulo i ranjeno po 17 osoba.

Napad se desio u 21:00 po lokalnom vremenu, a vlasnik dvorane je spriječio jednog od bombaša da uđe u prepunu lokaciju.

Čitaj još:   BOŽIĆNI PRIJEM: Dodik, pitao Incka,"Šta ćeš ti ovdje", on mu odgovorio"Ja sam za tebe Tito!" (foto)

„Bila je žestoka rasprava između upravnika i bombaša koji se raznio“, kazao je Ali Hassan, lider grupe gradske odbrane.

Dva druga bombaša su detonirali bombaške prsluke kod obližnjeg štanda sa čajem. Hassan je rekao kako je većina žrtava bila izvan centra gdje se gledala utakmica.

Kachala navodi kako je visok broj žrtava rezultat nemogućnosti hitnih službi da brzo dođu na mjesto eksplozije, kao i njihove slabe opremljenosti.

Niko nije preuzeo odgovornost, ali napad ima velike sličnosti sa onima koje vrši Boko Haram, oružana grupa koja više godina pokušava uspostaviti muslimansku državu na sjeveroistoku Nigerije…

Izvor: Agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši