IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Kantonalni sud, produžio pritvor Dariju Delibašiću…

Dario Delibašić je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u otmici Tamera Kilerdžija…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utotak,19.06.2019…12: 59… SARAJEVO : Kantonalni sud, produžio pritvor Dariju Delibašiću…

Dario Delibašić ostaje u pritvoru još dva mjeseca, potvrdila je danas i za medije glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kantonalni sud Sarajevo produžio je pritvor Dariju Delibašiću, sinu legendarnog košarkaša Mirze Delibašića. Dario je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u otmici 25- godišnjeg Turčina Tamera Kilerdžija.  

Delibašić je tokom saslušanja kazao tužiocu da je samo želio pomoći svojim prijateljima koji su iz Srbije došli u Sarajevo.

Kazao je da su ga oni zamolili da im da ključeve od kuće na Otesu i posudi vozilo te da nije znao da planiraju otmicu i da im je samo izašao ususret.

Njegovi prijatelji potom su 17. aprila u ilidžanskom naselju Pejton su i oteli Tamera Kilerdžija dok je vozio Golf 6.

Čitaj još:   UČENJACI ZATEČENI TEMPERATURAMA MORA U HRVATSKOJ: „Ljudi, znate li vi što to znači…“ (foto, video)

Pljačkaši su ukradeno vozilo ostavili u jednoj ulici na Ilidži. Potom su svi pobjegli, dok je Dario uhapšen i pritvoren…

Kantonalno Tužilaštvo jutros je zatražilo produženje pritvora samom Dariju Delibašiću zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke, te zbog toga što je 2013. godine u Sloveniji u općinskom sudu u Kopru Delibašić osumnjičen za krivično djelo.

Sarajevsko tužilaštvo na teret mu stavlja krivično djelo razbojništva i otmice...

Zlatko Ibrišimović, branilac osumnjičenog Delibašića, kazao je danas da ne postoji osnov za produženje pritvora njegovom branjeniku on priznao da je iznajmio nekretninu i vozilo… 

izvor agencije

Komentariši