IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Evo, kako vrijeme se očekuje u regionu za vikend…

MALO SUNCA, PA PONOVO GRMLJAVINA, NEVRIJEME S OLUJNIM VJETROM I GRADOM…

SARAJEVO: Regija, Putovanje, vijesti, četvrtak, 20.06.2019…07: 59… Evo, kako vrijeme se očekuje u regionu za vikend…

Poslijepodne u Bosni i na sjeveru Hercegovine umjeren porast naoblake može donijeti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 13 do do 24, a dnevne od 26 do 33 °C.

četvrtak, 20.06.2019.
Više svježine u noći i tokom jutra, uz mirniji san, povoljno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše izražene. Temperature će biti u okviru vrijednosti uobičajenih kao za ovaj period, tome je u drugom dijelu dana, uz izraženiji osjet sparine, poželjno umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

petak, 21.06.2019.
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Djelimično osvježenje i nešto niže temperature zraka tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. U drugom dijelu dana moguć je pojačan osjet sparine, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, te posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.

Čitaj još:   VIKEND SA MALO SUNCA, A ONDA PREOKRET: Vrijeme u narednih nekoliko dana... (foto)

U petak sunčano. Poslijepodne ili krajem dana ponegdje u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 23, a dnevne od 26 do 33 °C.

U subotu sunčano uz postupno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinam i gradom. Jutarnje temperature od 13 do 23, a dnevne od 27 do 33 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, prvo s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C…

http://iBalkan.net

Komentariši