IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi predsjednik FK NOVI PAZAR Elvedin Gicić-VRAĆAMO SE U PRVU LIGU

Upravo je odrzana skupština FK NOVI PAZAR, na kojoj je jednoglasno za novog predsednika izabran Elvedin Gicić.

On je na skupštini predložio svoje nove saradnike pa ce tako Fikret Međedović biti novi generalni sekretar, a za sportskog direktora je predložen Emir Bihorac naš bivši fudbalski Reprezentativac i igrac ovog kluba i ove predloge skupština je jednoglasno prihvatila.

Novi predsjednik Elvedin Gicić je odmah nakon sjednice izjavio da je prevashodno cilj Prva liga. Posebno se zahvalio na podrsci koju je pruzio ministar Rasim Ljajic.

Ministara Ljajic je naglasio da: ”Ova skupstina sa novim kadrom daje nadu da je FK Novi Pazar na cvrstim temeljima nastaviti takmicenje i da ce se naredne godine vratiti u Prvu ligu ali najvaznije je da se klub stabilizuje i da se nastavi i reorganizuje rad sa mladjim kategorijama na sta ce se posebno staviti akcenat u radu. Nastavicemo naravno ulaganje u sportsku infrastrukturu jer to je temelj, to baza i osnova koja nam pruza nadu da ovaj klub moze da postane ozbiljan sportski klub ne samo ovdje vec i sire”.

Novi trener FK Novi Pazara Slavko Matić je odmah rekao da je mu je velika cast sto je na celu ovog kluba i misli da je njegovo mjesto u samom vrhu srpskog fudbala. ”Zelimo da vratimo FK Novi Pazar tamo gdje pripada uvrhu srpskog fudbala. Ja sam dobijao ponude i ranije da budem na celu ovog kluba ali ranije nisam prepoznao projekat koji su mi predstavljali clanovi uprave kluba dok danas mislim da oko sprovedemo samo 50 posto toga sto smo se dogovorili ”to ce biti to”. Velika mi je cast i izazov mi je biti ovdje, ovo je veliki klub, grad sa najvjernijim navijacima a i po statistici i najmladji grad u Evropi. Kao sto je i rekao ministar Ljajic posebno cemo raditi sa mladjim kategorijama. Prva prozivka ce biti 1.07 ove godine a napravljen je program prvog ciklusa priprema”rekao je trener Slavko Matić.

Čitaj još:   FK NOVİ PAZAR: DEVET DECENIJA PONOSA (FOTO GALERİJA)

Fikret Međedović , novi generalni sekretar je izjavio da ocekuje da nastavi uspjesni rad koji je imao u predhodne dvije godine u FK Josanica. ”Danas zelimo samo da dobijemo svu potrebnu podrsku i povjerenje a rezultati ce doci. Obecavamo da cemo se vratiti u Prvu Ligu”.

Novi sportskİ direktora Emir Bihorac – bivši fudbalski Reprezentativac i igrac ovog kluba je odmah rekao da njegov rad pocinje odmah-”Mora se tacno utvrditi sta je sa domacim igracima i ko od njih zeli da pomogne svom klubu. Zatim moramo sagledati i sve mlade igrace jer imamo takvog trenera koji ce unaprediti cijeli klub. Ali prvi i najvazniji prioritet je vracanje u Prvu Ligu.”

Prilog pripremio Senad Senko Župljanin i http://ibalkan.net

Čitaj još:   TUGA DO NEBA U NOVOM PAZARU: NA AHIRET PRESELILA AJŠA ROVČANIN U 15- oj GODINI ŽIVOTA...

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši