IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSUMNJIČENI ZA ŠVERC KOKAINA: Uhapšena još tri crnogorska pomorca…

Iza rešetaka su završili članovi posade kontejnerskog broda “MSC Gayane” …

PODGORICA: Svijet, Crna Hronika, ekonomija,vijesti, petak, 21.06.2019…16: 19… OSUMNJIČENI ZA ŠVERC KOKAINA: Uhapšena još tri crnogorska pomorca…

Američki istražitelji uhapsili su još četvoricu pomoraca od kojih tri iz Crne Gore, osumnjičenih da su učestvovali u švercu milijardu dolara vrijednog kokaina koji je u utorak zalijenjen u američkoj luci Filadelfija…

Prema nezvaničnim informacijama, iza rešetaka su završili članovi posade kontejnerskog broda “MSC Gayane” Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39), a sa njima je uhapšen i mornar Lauli Pulu (32).

Američke vlasti prije tri dana već su uhapsile crnogorskog pomorca Ivana Đuraševića iz Kotora zbog učešća u međunarodnom švercu 16,5 tona kokaina brodom “MSC Gayane” na kojem je on bio drugi oficir palube.

Njemu, po svemu sudeći, ovo nije bio prvi put da učestvuje u trafikingu opijata.

To su po pisanju američkih medija, utvrdili tamošnji istražitelji koji vode komplikovanu i široku istragu svih aspekata slučaja što je rezultirao jednom od najvećih zapljena droge u istoriji SAD.

Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom uličnom tržištu prelazi milijardu dolara.

Agenti DEA, Agencije za domovinsku sigurnost, Obalske straže SAD, lokalne i federalne policije, upali u utorak na megakontejnerski brod “MSC Gayane” italijansko- švajcarske kompanije “Mediterranean Shipping Company”, i to neposredno nakon što je on uplovio u luku Filadelfija na istočnoj obali SAD.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Odgovornost što su lagali funkcioneri Evrope sad neka ne prebacuju na druge... (foto)

Sakriveno u sedam kontejnera što su se nalazili u štivama broj 7 i 8 velikog kontejnerskog broda, policija i agenti DEA su pronašli ukupno oko 16,5 tona kokaina ubrzo su uhapsili dvoje članova posade kontejneraša koji plovi pod liberijskom zastavom – Crnogorca, drugog oficira palube Ivana Đšuraševića i mornara Forofave Tiasaga, državljanina Samoe.

Forenzičari su na brisevima koje su uzeli ruku Đuraševića pronašli tragove kokaina, pa on i samoanski mornar odmah uhapšeni i američko tužilaštvo im na teret stavlja jedno od najtežih krivičnih djela u toj državi – zavjeru sa posjedovanjem i namjerom za prodaju nelegalne supstance na području pod jurisdikcijom SAD.

Prema nezvaničnim informascijama, “pad” švercera sa “MSC Gayane” već je izazvao negativne posljedice i za druge brojne crnogorske pomorce koji plove za kompaniju MSC jer je njeno poslovodstvo navodno,odlučilo odmah zamijeni kompletnu aktuelnu posadu drugog svog megakontejneraša koji plovi na istoj liniji kao i “MSC Gayane”, i to isključivo pomorcima iz Indije.

“MSC Gayane” se inače, i dalje nalazi u Filadelfiji pod nadzorom američkih službi i brodu za sada nije dozvoljeno da nastavi putovanje prema Evropi.

Čitaj još:   ANKARA: Uhapšeno 90 osumnjičenih terorista u osam turskih provincija...

izvor Vesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši