IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Fenerbahče pao sa trona, Efes šampion poslije 10 godina…

Turska ima novog prvaka u košarci, ovo je, sezona Anadolu Efesa!

ISTANBUL: Regija, Sport, košarka, vijesti, 22.06.2019…18: 59…Fenerbahče pao sa trona, Efes šampion poslije 10 godina…

Kao i u polufinalu Fajnal- foora Eurolige, tim Ergina Atamana savladao je povredama desetkovanog branioca titule u odlučujućoj utakmici, majstorici finala plej- ofa.

Na radost domaćih navijača u “Sinan Erdemu”:

Efes – Fenerbahče 89: 74 (21: 23, 23: 14, 25: 21, 20: 16). U finalu 4: 3!

DESILA SE NEVIĐENA STVAR DA SE Posle tri uzastopne titule ekipe Željka Obradovića, a ukupno četiri u poslednjih pet godina, “Žocov” sastav ostao je na kraju serije za titulu bez dovoljno igrača, energije i rešenja za sjajnu i poletnu igru izazivača.

Iako je momak iz Priboja i bek Fenera Marko Gudurić trojkama (3/3) ali u prvom dijelu meča nagovijestio uzbudljivu borbu, fenomenalni lider a bio je duho bez kluba domaćih Šejn Larkin postigao je 30 poena prije one poslednje četvrtine.

Završio je meč sa čak 38!

Nakon pola sata košarke, rezultat je bio 69: 58 za Efes, a Fenerbahče nije ni imao snage za još jedan udarac. Razlika je u jednom trenutku otišla pa i na velikih “plus 21” (83:62), pa je završnica meča protekla bez uzbuđenja i uz sve glasnije slavlje navijača Efesa.

Efes Anadolu tim ostao je najtrofejniji u turskom prvenstvu (14 titula, naspram 12 Fenerovih) i osvojio je prvi šampionski pehar još od 2009. godine!

Čitaj još:   LAŽNE SUZE: Vučićevi mediji napadali i pljuvali AMFILOHOJA a sad ga OPLAKUJU

I tada, kao i sada, Efesov trener bio je Ataman. Takođe, i tada je u finalu “pao” Fenerbahče, koji je i večeras nastupio bez ove sezone često više svojih povređenih igrača pa i MVP- a Eurolige, Jana Veselog, kao i sa očigledno još nespremnim Italijanom, Luiđijem Datomeom

Na drugoj strani, veliki dio zasluga za uspešnu godinu pripada jednom plejmejkeru, Vasiliju Miciću, koji je odigrao sezonu karijere i uz Larkina bio pravi lider novog šampiona. Odlučujući, sedmi meč, on je završio kao drugi strelac, sa 20 poena!

Iako je kroz ligaški dio Eurolige bio najdominantniji tim, Fenerbahče na žalost miliona vjernih navijača završava sezonu sa samo jednim trofejom – Kupa Turske.

EFES: Danston 4, Simon 9, Moerman 8, Micić 20, Larkin 38, Sajbir, Tunčer, Balbaj, Bitim, Šanli 10, Birsen, Iljasoglu.

FENERBAHČE: Dikson 5, Mahmutoglu 3 (1/9 za tri), Slukas 21, Meli 10, Kalinić 19, Tirpanči, Duverioglu 2, Hersek, Arna, Guler, Datome 3, Gudurić 11…

Čitaj još:   KOME SE I ZAŠTO DAJE SADEKATUL- FITRE... (foto, video)

http://ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši