IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČUDNO: Dodiku u Minsku zasmetali sportisti Kosova, a nedavno u Sarajevu nisu… (video)

Milorad Dodik ispričao je kako je sinoć tokom otvaranje Evropskih ljetnih sportskih igara u Minsku napustio svečanu ložu u trenutku kada je ispred nje defilovala ekipa sportista sa Kosova…

MINSK: Svijet, Sport, vijesti, nedelja 23.06.2019…00: 59… ČUDNO: Dodiku u Minsku zasmetali sportisti Kosova, a nedavno u Sarajevu nisu…

Dodik smatra da kosovskim sportistima tamo nije bilo mjesto. DOK JE S druge strane pozdravio je selekcije BiH i Srbije.

Čim su kosovski sportisti završili sa defileom, Dodik se vratio na isto svoje mjesto i u tome, kako je rekao, ne vidi ništa sporno.

“Kad sam vidio da izlazi Kosovo, ja sam ustao i otišao iz lože. Kad su oni prošli i nestali iz vidika, ponovo sam se vratio”, objasnio je Dodik.

On je za Srnu naveo da je pozdravio reprezentaciju BiH kada je naišla, te da je i u trenutku kada je naišla reprezentacija Srbije ustao i pozdravio, što to i smatra sasvim normalnim.

Dodik je rekao da razumije potez predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji nije prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja zbog učešća ekipe Kosova.

Čitaj još:   ZATVARAJU SE KAFIĆI U 4 GRADA CRNE GORE ZBOG KORONE: Zabranjena okupljanja i u stanovima... (foto)

No,da Dodiku na sportskim borilištima,odnosno na svečanim ceremonijama otvaranja, nije uvijek smetala selekcija Kosova potrebno se samo podsjetiti na ono što se dešavalo prije četiri mjeseca u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tada je Milorad Dodik u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH održao pristojan govor na ceremoniji otvaranja EYOF- a na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

Na ceremoniji otvaranja su prisustvovali i sportisti reprezentacije Kosova, a Dodik ih nije pompezno bojkotovao.

On je tada održao dosta nadahnut govor o olimpijskom duhu i odbrani sportske časti. Mlade takmičare je pozvao da se dostojanstveno bore i takmiče, a zatim se i zahvalio Olimpijskom komitetu koji je organizovao igre za mlade, među kojima su i oni sa Kosova.

Šta se dogodilo da Dodik tako brzo zaboravi olimpijski duh, odbranu sportske časti i fer i sportsko takmičenje nije poznato, kao ni odgovor na pitanje da li je Vučićeva odluka da ne prisustvuje ceremoniji dala ideju članu Predsjedništva BiH da napravi potez koji će izazvati pažnju. 

izvor agencije

Čitaj još:   Izborom ”litijaša- provokatora” za v.d. direktora: Gradska RTV dotakla dno... (foto)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši