IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBIL: Zatvorena birališta, bira se čelni čovjek grada na BOSFORU…

Izborni dan u Istanbulu protekao je uz pojačane mjere sigurnosti i bez većih incidenata, preliminarni rezultati izbora se očekuju uskoro…

ISTANBUL: Regija, vijesti, nedelja 23.06.2019…18: 59… ISTANBIL: Zatvorena birališta, bira se čelni čovjek grada na BOSFORU…

Širom Istanbula zatvorena su biračka mjesta na kojima su birači na ponovljenim izborima danas birali novog gradonačelnika grada na Bosforu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kandidati za funkciju gradonačelnika Istanbula su Ekrem Imamoglu, kandidat opozicionog saveza Republikanske narodne partije (CHP) i IYI Partije, te Binali Yildirim, kandidat alijanse vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i Partije nacionalnog pokreta (MHP).

Prema podacima Vrhovne izborne komisije (YSK), pravo glasa na današnjim izborima u Istanbulu imala su 10.560.963 registrirana birača, koji su glasali na 31.342 biračka mjesta.

Birališta su otvorena u 08:00 sati, po lokalnom vremenu, a zatvorena su u 17:00 sati.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je u pratnji supruge Emine glasao na biračkom mjestu u distriktu Uskudar.

Uz njih su na biračkom mjestu glasali i turski ministar finansija i trezora Berat Albayrak i njegova supruga Esra.

“Mislim da će birači Istanbula donijeti najispravniju odluku”, kazao je Erdogan i dodao da će rezultate izbora pratiti u Istanbulu.

Čitaj još:   BIĆE OPET Ramazana u Stambolu na Bosforu: Pierre Loti Tepesi i Eyüp Sultan iftar prošlog ljeta… (foto)

Kandidat vladajuće AK Partije Yildirim je u pratnji supruge Semihe Yidirim glasao na biračkom mjestu u distriktu Tuzla, a uz njega je bio i zamjenik predsjednika AK Partije Cevdet Yilmaz.

Po izlasku s birališta Yildirim je kazao kako su kandidati tokom kampanje govorili i predstavljali svoje projekte i planove, a kako danas riječ imaju birači Istanbula koji će izabrati gradonačelnika koji će voditi gradsku upravu u narednih pet godina.

“Poštovat ćemo odluku naroda, a uvjeren sam da će to biti prava odluka”, kazao je Yildirim.

Njegov oponent Imamoglu je u pratnji supruge Dilek i sina Mehmeta Selima glasao na biračkom mjestu u distriktu Beylikduzu.

Po izlasku s birališta Imamoglu je novinarima kazao kako su današnji izbori izuzetno važni za Istanbul, ali i za cijelu Tursku.

“Na kraju dana sve će biti dobro, očekujem lijepe rezultate”, kazao je Imamoglu.

Izborni dan u Istanbulu protekao je uz pojačane mjere sigurnosti i bez većih incidenata, a preliminarni rezultati izbora se očekuju večeras.

Lokalni izbori u Turskoj održani su 31. marta ove godine. Vrhovna izborna komisija Turske (YSK) je 6. maja donijela odluku kojom poništeni rezultati martovskih izbora za gradonačelnika Istanbula i naredila ponavljanje izbora za tu funkciju…

Čitaj još:   "NULTA KRVNA GRUPA" JE SPECIFIČNA, ONI KOJI JE POSJEDUJU U VELIKOJ SU PREDNOSTI: Manji je rizik od SRČANIH BOLESTI, od ovoga moraju posebno da se čuvaju

izvor agencija AA

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

Komentariši