IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nenad Čanak: Rešenje za Kosovo, priznanje Kosova, uz davanje međunarodnih garancija…

Lider LSV Nenad Čanak smatra da je rešenje za Kosovo priznanje Kosova uz davanje međunarodnih garancija o zaštiti kulturnih i ekonomskih interesa Srbije, koji bi morali biti taksativno nabrojani…

NOVI SAD: Sbija, vijesti, nedelja 23.06.2019…01: 59… Nenad Čanak: Rešenje za Kosovo, priznanje Kosova, uz davanje međunarodnih garancija…

Primera radi, ako bi, teoretski, četiri opštine na sjeveru KiM bile ”pripojene” Srbiji, bi oficijelni Beograd priznao ostatak Kosova kao nezavisnu državu?

Pa, naravno da bi. Znači nije u pitanju da li priznati Kosovo, nego u kojim granicama- rekao je Čanak za jedan dnevni list iz Beograda…

Ako počnu promjene granica po etničkim osnovana, navodi lider LSV, koga bi onda začudilo ako bi Kosovo tražilo Preševo, Medveđu i Bujanovac. “Da ne spominejm analogne primere u Grčkoj, Makedoniji i Crnoj Gori”.

Kosovo nije Srbija,nego prostor na kome žive ljudi koji imaju zaokruženu državnu cjelinu, smatra Čanak,koji kaže da”bez brisanja granica na Balkanu nikakvog trajnog mira ne može biti”.

A granice se mogu brisati samo što bržim uključivanjem svih zemalja i na zapadnom Balkanu u EU.

Svaki drugi koncept je štetočinski i vodi daljim podelama i trvenjima sa nesagldivim posledicama – naveo je Čanak.

Čitaj još:   POBJEDNICI BOLNICE U NOVOM PAZARU: Najmlađi ljekar EMIR i najstariji izliječeni pacijent ISMET izašli iz KOVID režima...(video)

Na pitanje o protestima dijela opozicije, Čanak je kazao da je od početka bio skeptičan prema budućnosti tih protesta, zato što protesti, kako je objasnio, moraju imati konkretan, jasan i ostvariv cilj, a ovi protesti to nisu imali.

Prema njegovim riječima, takav tip protesta je u startu osuđen na propast.

Na pitanje zašto je odlučio da ne bojkotuje parlament, Čanal je odgovorio kontra pitanje: “A ko je to odlučio da bojkotuje parlament”?

Sva tzv opozicija svaki dan sjedi u parlamentu. Drži konferencije za medije u holu i učestvuje u radu odbora. Jedino ne sjede na plenarnim sjednicama, nego ih prate iz poslaničkih prostorija, što često radim i ja nisu u pitanju teme za koje mislim da je neophodno da uzmem riječ u debati. Samim tim, oni samo tvrde da bojkotuju parlament, a njihovo ponašanje jasno govori protiv toga. To je sve, blago rečeno, koješta – rekao je Čanak.

Na pitanje sa kim je od opozicionara u kontaktu, Čanak je kratko i da je odgovorio:”Sa Čedomirom Jovanovićem”.

izvor blic.rs

Čitaj još:   IZRAELSKI AMBASADOR: U narednim nedeljama PRIZNANJE KOSOVA
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši