IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAGDAD: “Nećemo dozvoliti, napad na Iran sa naše teritorije…”

Zvanični Bagdad neće dozvoliti Vašingtonu da koristi vojne baze za pokretanje napada na Iran, naglasio je predsjednik zemlje, osudivši politiku Donalda Trampa, prema islamskoj republici.

BAGDAD: Svijet, vijesti, srijeda, 26.06.2019… 18: 59… BAGDAD: “Nećemo dozvoliti, napad na Iran sa naše teritorije…”

“Mi ne želimo da naša teritorija bude platforma za bilo kakvu neprijateljsku akciju protiv bilo kojeg od naših suseda, uključujući Iran”, izjavio je irački predsjednik Barham Salih za Si- en- en, ističući da nema takvog sporazuma između Bagdada i Vašingtona koji bi mogao učiniti da Donald Tramp misli da bi mogao koristiti iračku teritoriju u te svrhe…

U februaru je američki predsjednik rekao da bi oko 5.000 vojnika trebalo da ostanu u Iraku kako bi održavali bliski “nadzor” nad Iranom.

Dok je u to vrijeme Tramp rekao da neće koristiti Irak kao odskočnu dasku za napad na Iran, rastuća američka osveta protiv Islamske Republike mogla bi uključiti u sukob sva američka sredstva u regionu.

Čitaj još:   LP: Vlada otvoreno iznosi neistine, Spajićeva izjava je zastrašujuća... (foto)

SAD su bile spremne da započnu napad protiv Teherana prošle sedmice,ali nakon što je azijska zemlja oborila američki špijunski dron RK- 4 “Global hovk” nad svojim teritorijalnim vodama. Predsjednik Tramp je izjavio da je otkazao napad nakon što mu je rečeno da bi moglo da pogine 150 ljudi.

Međutim, Tramp je zaprijetio Islamskoj Republici totalnim “uništenjem” ako napadne “bilo šta američko”…

U međuvremenu, Salih se prisjetio gorkog iskustva američke invazije prvo na svoju zemlju, podsjećajući Vašington da je prebrzo da pokreće rat bez razmišljanja o mogućim posledicama…

izvor agencije

 

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši